Skip to main content
Torek, 5. december 2023
25.08.2023
12:52
Krško, obračun pobratenih klubov
Grafika: ePosavje.com
V soboto je pred nami naslednja, že 5. letošnja speedway dirka v Krškem - obračun pobratenih speedway klubov, Avto moto društva Krško in Moto cluba Lonigo iz Italije.

5. speedway dirka v letošnji sezoni

Pridite podpreti krške voznike, ki lovijo minimalni zaostanek ene točke z dirke v Italiji (42:41). Kapetan Nick Škorja in klubski kolegi bodo storili vse, da zadovoljijo apetite domače publike.

Ob obračunu dveh klubov je predvidena tudi mini dirka mladih upov v kategoriji 250 kubičnih motorjev. Pozdravite Svena Cerjaka, Gregorja Zorka in Tilna Bračka pred njihovim odhodom v Prago in Bydgoszcz, kjer bodo zaključili letošnjo serijo evropskega prvenstva 250cc v parih.

Kluba sta listino o pobratenju sicer podpisala leta 1977, v letošnji sezoni pa so vez, ki je med in tik po nedavni pandemični situaciji v svetu malce zbledela, ponovno okrepili. Dirka je naznanitelj boljših speedway časov v širši regiji, saj se v ideji o bolj tesnem sodelovanju med različnimi klubi vidi tudi nekaj drugih društev iz sosednjih držav. Ob nekaj odmevnejših rezultatih posameznikov in dobrem klubskem delu z mladimi bi bila bodoča regionalna liga naslednji korak k nadaljnji rasti tega adrenalinskega športa.

Dirka v Krškem bo na sporedu v soboto, 26. avgusta, ob 19. uri, trening bo ob 18. uri.

Speedway je doma v Krškem!

  Časovnica:

  • 17:00 Pričetek prodaje vstopnic
  • 18:00 Uradni trening / preizkus steze
  • 19:00 Predstavitev voznikov in vodstva dirke
  • 19:15 DIRKA – 1. vožnja
  • ~21:30 Razglasitev in podelitev zmagovalcem dirke

  Nakup vstopnic:

  Tokrat ni organizirane predprodaje. Vstopnice lahko na dan dirke kupite na blagajnah AMD Krško. Ob 18. uri si lahko s kupljeno vstopnico ogledate tudi trening.

  speedway
  krško
  napovednik

  Pridružite se nam

  Novice iz Posavja