Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
05.01.2023
12:51
Splošna bolnišnica Brežice
Foto: arhiv ePosavje
Naslednji torek bodo na strokovnem posvetu o virih za proučevanje zgodovine govorili o zgodovini Bolnišnice Brežice. Dogodek bi morali pripraviti že v decembru, a so ga tedaj odpovedali.

Strokovni posvet o virih za proučevanje zgodovine Bolnišnice Brežice

BREŽICE Na torkovem posvetu v Splošni bolnišnici Brežice bodo govorili o skrbi za zdravje v gradivu Gospostva Brežice, pa o brežiškem zdravstvu in bolnici Brežice v 19. in 20. stoletju v upravnih fondih Zgodovinskega arhiva Celje. V nadaljevanju bodo predavanja z naslovom Brežiška bolnica v arhivskem gradivu sester usmiljenk, pa Brežiške bolnica v gradiva Ljubljanske oblasti in Dravske banovine, govora bo tudi o arhivskem fondu Splošna bolnišnica SI ZAC 1056.

150. obletnica ustanovitve Bolnice Brežice

Na posvetu se bodo dotaknili tudi arhiva brežiške bolnice v Zgodovinskem arhivu Celje, pa o bolnici in delavci v arhivu Posavskega muzeja Brežice, druženje bodo zaključili s predavanjem o virih in metodah etnološkega proučevanja zdravstvene dejavnosti ter o arhivskem gradivu bolnišnic in pričakovanjih njenih uporabnikov. Dogodek sicer pripravljajo v sklopu prireditev ob obeležitvi 150. obletnice ustanovitve Bolnice Brežice.

zgodovina posavja
brežice
splošna bolnišnica brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja