Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
04.08.2023
20:33
Krško, poplave, 4. avgust 2023
Foto: ePosavje.com
V Krškem so predstavili priprave ob napovedanem vodnem valu, ki bo v mesto prišel v popoldansko-večernem času. Več informacij je predstavil župan Mestne občine Krško Janez Kerin.

V Krškem pričakujejo porast vodostaja reke Save

KRŠKO "Najprej bi rad obvestil svoje občane, svoje občanke za protizaščitno, samozaščitno ravnanje. Glede na to, da se obeta poplava oziroma povodenj in da bi znala reka Sava iz svoje struge. Trenutno imamo podatek, da je ta pretok 2221 m3/s na sekundo. V večernih časih, nekje okoli 18. ure, se predvideva porast pretoka tudi do 3000, 3400-3500 m3/s," je povedal župan Mestne občine Krško Janez Kerin.

Aktivirali štab civilne zaščite, pričeli s polnjenjem protipoplavnih vreč

V Krškem so aktivirali štab civilne zaščite. "Organizirali smo polnjenje protipoplavnih zaščitnih vreč. Vpoklicali smo gasilce, ki bodo na terenu ugotovili morebitne potrebe po samih protipoplavni zaščiti. Delamo vse, kar je v naši moči, da bodo te posledice, ko bodo prišle - če bodo prišle v takem obsegu, kot napovedujejo, šle v najmanjši meri mimo nas, oziroma z najmanjšim posledicami," dodaja župan.

"Na splošno občane prosimo, da se ne vozijo v bližini reke Save, ki narašča. V prihodnjih dneh se pričakuje tudi naraščanje reke Krke."

Umaknite se z območja visokovodnega razbremenilnika

Ob napovedi dviga zapornic v Vrbini Kerin poziva ljudi, ki so tam, da se umaknejo s tega področja. "Imamo namreč obvestilo, da se nahajajo tam, da slikajo, da fotografirajo. Kdor je bil priča poplavam, to ve, da v trenutku se spremeni, lahko ostane samo otok otrok samo in reševanje s tega otoka je zelo težko. Informacije obstajajo, da bo nevarnost poplave še tekom jutrišnjega dne. Vsekakor bomo zaščitili premoženje s temi protipoplavnimi vrečami. V pripravljenosti je komunalno podjetje glede samega zagotavljanja prevoznosti cest, če bo potrebno. Potem imamo prevoznost agregatov v primeru izpada električne energije za črpalke, ki delujejo na električno energijo. S tem tudi omogočili takojšnje reševanje teh objektov, ki jih imamo na desnem bregu Save. Delamo vse, da imamo pripravljeno vse, da bi to škodo, če bo nastala, preprečili v največji meri," je še povedal Kerin.

krško
video
poplave
vreme v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja