Skip to main content
Torek, 5. december 2023
18.11.2022
08:31
Poleg temeljnih postopkov oživljanja so za reševanje življenj ključni defibrilatorji, zato je župan mestne občine Krško prebivalcem Vrhulj v uporabo predal defibrilator.

36 defibrilatorjev v občini Brežice

KRŠKO Defibrilator je dostopen 24 ur na dan, sedem dni v tednu. Nakup defibrilatorja je v okviru Participativnega proračuna 2022 predlagal Robert Grojzdek. Na celotnem območju mestne občine Krško imamo tako že skupno 36 javno dostopnih defibrilatorjev. V imenu vaščanov se je Mestni občini Krško za namestitev defibrilatorja zahvalil pobudnik, Robert Grojzdek in izrazil željo, da ga nikoli nebi bilo treba uporabiti. Če pa že, je pri srčnem zastoju ključna takojšnja pomoč, zato je izredno pomembno, da v primeru, ko moramo pomagati posamezniku s srčnim zastojem, poznamo temeljne postopke oživljanja in vemo, kje je najbližji defibrilator, s katerim mu lahko rešimo življenje.

Fotogalerija (Foto: Mestna občina Krško):

 

Z uporabo defibrilatorja povečamo delež preživetja za več kot 50 %

Če defibrilator ob temeljnih postopkih oživljanja uporabimo v treh do petih minutah po srčnem zastoju, lahko povečamo delež preživetja za celo več kot 50 %. Prav zato imamo prav vsi, ki se srečamo s posameznikom s srčnim zastojem, ključno vlogo pri njegovem preživetju. Trenutno je po zadnjih podatkih na območju mestne občine Krško skupno 36 defibrilatorjev, ki so dostopni 24 ur na dan. Pregledna karta s podatki o dostopnosti defibrilatorjev na območju mestne občine Krško je na voljo na spletni strani Mestne občine Krško.

Če defibrilatorja še ni v bazi, pišite na Mestno občino Krško

V kolikor lokacija posamezne organizacije ali lokalne skupnosti, ki že ima javno dostopen defibrilator ali pa je ta na voljo le v okviru delovnega časa določene organizacije, še ni v bazi podatkov (www.krsko.si), Mestna občina Krško poziva, da podatke o lokaciji pošljete na naslov ales.benje@krsko.si. Na istem naslovu lahko dobite tudi informacije o možnostih za sodelovanje pri reševanju življenj kot prvi posredovalec.

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja