Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
21.09.2022
23:39
Foto: arhiv ePosavje TV
Zaradi odmevnega dogodka zamenjave identitete pacientov ob predaji iz reševalnega vozila v bolnišnično oskrbo v Zdravstvenem domu Sevnica že ukrepajo.

Vzpostavitev protokola identifikacije

SEVNICA Po besedah direktorice Zdravstvenega doma Sevnica Vladimire Tomšič ob nedavnem dogodku, ko so v Splošni bolnišnici Celje ob prevzemu dveh bolnikov zamenjali njuni identiteti, med drugim vzpostavljajo protokol identifikacije.

Identifikacija pacientov

Kot je povedala, skladno z ugotovitvami internega strokovnega nadzora se je vodstvo Zdravstvenega doma Sevnica odločila, da začnejo tako proaktivno organizirati identifikacijo pacientov.

Ob kartici zdravstvenega zavarovanja tudi osebni dokument

"Vljudno naprošamo paciente, da ko pridete k nam v zdravstveno obravnavo poleg kartice zdravstvenega zavarovanja (v kolikor vas ne poznamo, ne znamo identificirati) predložite tudi osebni dokument," dodaja.

Posodobljeni protokoli ob nenujnih reševalnih prevozih

Z vodstvi domov za starejše občane v Loki pri Zidanem Mostu in na Impoljci so se na sestanku dogovorili o posodobljenem protokolu nameščanja varnostnih priponk oskrbovancev domov ob prevozu v bolnišnične ustanove. "Za negibne bolnike, za bolnike z odklonom v duševnem zdravju in danes smo naredili protokole za dom oskrbovancev Arto Impoljca, Dom upokojencev Sevnica in pri nas za nenujne reševalne prevoze, ki so iz doma - stalnega prebivališča - do bolnišnic," je povedala direktorica Zdravstvenega doma Sevnica. In kot dodaja, bodo pri predaji pacientov nameščali zapestnice do predaje v bolnišnici.

zdravstveni dom sevnica
sevnica
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja