Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
14.11.2023
10:23
foto: Goran Rovan
Poročali smo že, da so v čast svetemu Martinu na Studencu letos že 22. pripravili Martinovo povorko. Na njej so člani Društva vinogradnikov Studenec predstavili vinogradniška opravila in običaje.

Prišli so mladi, stari, od vsepovsod

Bolj kot vinogradniška povorka pa je bila obiskana večerna veselica. Na njej so tako kot lani za dobro vzdušje in glasbo poskrbeli legendarni Modrijani z Blažem Švabom na čelu. Ti so v velikem šotoru poskrbeli, da so vsi resnično uživali, čeprav je bilo šotor vseskozi natrpan z obiskovalci, mnogi pa so morali ostati tudi zunaj in čakati, da je kdo ob obiskovalcev zapustil prizorišče. Modrijani so nastopili brez enega člana, kljub temu so igrali od osme pa vse do druge ure zjutraj ter svojo energijo spravili pokonci tako stare in mlade. Bilo je tesno, vroče, a za vse noro in nepozabno. Modrijani

Modrijani so res zakon za pravi žur

Modrijani so ponovno dokazali, da znajo poskrbeti za pravo zabavo, za dobro razpoloženje, za dobro glasbo, ki so jo prepevali skupaj z obiskovalci, dodatno energijo in da znajo animirati množice. Med obiskovalci so seveda prevladovali mladi, vsi pa so lahko poslušali od narodno zabavnih melodij, rock glasbe, starih hitov, do ljudskih pesmi in napevov.

Ob tem je treba pohvaliti gostilno Janc, ki je že drugo leto zapored omogočilo njihov nastop. Jančevi so poskrbeli tudi za pestro in cenovno dostopno kulinarično ponudbo ter pijačo, ki je kljub velikemu številu obiskovalcev, koliko jih je bilo je težko oceniti, ni zmanjkalo. K velikemu obisku je prispevala tudi občina Sevnica, ki je omogočila brezplačne avtobusne prevoze.

Nekaj foto utrinkov z veseljačenja pa v naši fotogaleriji

Fotogalerija (Foto: Goran Rovan):

martinovo
društvo vinogradnikov studenec

Pridružite se nam