Skip to main content
V Posavju 3° C Petek, 27. januar 2023
18.01.2023
15:30
United Group, Vivacom
Vivacom
Družba Vivacom iz skupine United Group najhitreje rastoči ponudnik satelitskih storitev na svetu

Družba Vivacom iz skupine United Group najhitreje rastoči ponudnik satelitskih storitev na svetu

Bolgarski telekomunikacijski operater Vivacom, ki je del skupine United Group, si je priboril izjemen položaj na prestižni mednarodni lestvici. Po podatkih raziskave Top Teleport Operators 2022, ki jo je objavila organizacija World Teleport Association (WTA), je Vivacom zdaj na prvem mestu po rasti prihodkov od satelitskih storitev za poslovne stranke. Po tem, ko je družba osvojila prvo mesto v kategoriji najhitreje rastočih operaterjev (lestvica Fast 10), se je letos Vivacom pridružil še skupini 20 največjih globalnih podjetij (Global Top 20), ki se pripravlja na podlagi prihodkov od vseh prilagojenih virov komunikacij, kar vključuje operaterje središč za satelitske komunikacije in flot satelitov.

Vivacom je vodilni položaj na lestvici WTA dosegel le dve leti po tem, ko ga je prevzela skupina United Group, vodilni telekomunikacijski in medijski operater v jugovzhodni Evropi. Po vrsti novih naložb v razvoj zemeljske postaje Plana Earth, osredotočenih na storitve za poslovne stranke, je Vivacom leta 2021 od organizacije World Teleport Association prejel polni certifikat Tier 4. Gre za najvišji možni certifikat na področju storitev središč za satelitske komunikacije, s čimer se uvršča med najsodobnejše objekte te vrste na svetu.

Victoriya Boklag, izvršna direktorica skupine United Group, je povedala: »Dosežek družbe Vivacom dokazuje, da lahko s pravo strateško vizijo, usmerjenimi naložbami in visoko strokovno usposobljenostjo ekipe na lokalni ravni postavljamo globalne standarde. Veseli nas, da uspeh naše ekipe v Bolgariji priznavajo tako stranke kot naša panoga.«

V zadnjih desetih letih je Vivacom v razvoj svojih satelitskih storitev za poslovne stranke vložil več kot 10 milijonov EUR in okrepil svoja partnerstva z največjimi satelitskimi operaterji in ponudniki vsebin.

V Sloveniji v okviru United Group poslujejo družba Telemach s storitvami EON, Total TV in mobilnimi paketi družine VEČ, informativni spletni portal N1, televizija Sportklub, medijska hiša Adria Media ter platforma za e-poslovanje Shoppster.

O organizaciji World Teleport Association

Organizacija World Teleport Association (www.worldteleport.org) svojim članom že od ustanovitve leta 1985 pomaga, da dosežejo več. Danes je organizacija WTA vodilni partner za rast upravljavcev središč za satelitske komunikacije, saj zagovarja njihove poslovne interese ter spodbuja odličnost njihovih poslovnih praks, tehnologije in poslovanja. Organizacija objavlja poročila o najboljših praksah in organizira spletne seminarje o tehnoloških spremembah ter njihovih vplivih na poslovanje in trg. Poleg tega organizira dogodke in podeljuje nagrade ter zagotavlja globalne programe certificiranja in ocenjevanja, ki potrjujejo odličnost operaterjev ter spodbujajo izboljšave. Višji cilji odpirajo priložnosti. Višji cilji prinašajo tveganje. Organizacija WTA svojim članom pomaga izkoristiti priložnosti in obvladovati tveganja ter poiskati poti do rasti na trgu, ki se močno spreminja.

O skupini United Group 

Skupina United Group (https://united.group)  s sedežem na Nizozemskem je vodilni telekomunikacijski in medijski operater v Jugovzhodni Evropi. Podjetje s skoraj 15.000 zaposlenimi svoje storitve in izdelke zagotavlja več kot 15 milijonom uporabnikov v 8 državah. Ustvarja približno 2,6 milijarde evrov letnih prihodkov. United Group ima najširšo omrežno pokritost v regiji in uporabnikom nudi najbolj privlačne televizijske vsebine z vsega sveta. Z obsežnimi naložbami v digitalno infrastrukturo, vsebine in tehnologijo zagotavlja odličnost izdelkov in storitev za uporabnike po vsej regiji. Skupina United Group je od marca 2019 v lasti sklada BC Partners, enega največjih naložbenih podjetij na svetu.

oglasna novica
united group

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja