Skip to main content
Sobota, 23. september 2023
27.05.2023
18:19
Prostovoljstvu prijazna občina
Foto: Občina Sevnica
Občina Sevnica je vnovič prostovoljstvu prijazna občina.

Vnovič prostovoljstvu prijazni

SEVNICA Občina Sevnica je za sistematično spodbujanje prostovoljstva, zagotavljanje podpore delovanju prostovoljskih organizacij in soustvarjanje pozitivne družbene vrednosti prostovoljstva v lokalni skupnosti vnovič prejela naziv Prostovoljstvu prijazna občina. Občina Sevnica se s ponosom in hkrati veliko mero odgovornosti zaveda, kako številčno se občani vključujejo v raznolike prostovoljske aktivnosti.

Poleg zavzetosti posameznikov, ki nesebično namenjajo svoj čas različnim dejavnostim, k prostovoljstvu prispeva tudi lokalna skupnost, ki finančno podpira številne dobrodelne dogodke in društvene dejavnosti. Prostovoljskim organizacijam zagotavlja sistemsko finančno podporo za programe, redno delo, izobraževanja in usposabljanja, pa tudi možnost uporabe javnih prostorov.

Podelitev naziva Prostovoljstvu prijazna občina Priznanje občini je na priložnostnem dogodku, Slovesnemu dnevu prostovoljstva, ki je potekal 23. maja 2023, prevzela vodja oddelka za družbene dejavnosti Občine Sevnica Mojca Sešlar.

Občina Sevnica

sevnica

Pridružite se nam