Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
10.07.2023
18:32
United Group, international wholesale
Grafika: UGI Wholesale
UGI Wholesale s podružnico v Sloveniji je postal vodilni ponudnik na regionalnem telekomunikacijskem trgu

UGI Wholesale, podjetje skupine United Group, je s svojimi uspešno izvedenimi kompleksnimi projekti postalo vodilni pooblaščeni ponudnik telekomunikacijskih storitev v omrežju GÉANT.

Ljubljana, 10. julij 2023 – V le dveh letih od ustanovitve družbe UGI Wholesale se je nova poslovna enota skupine United Group uveljavila kot vodilni ponudnik na veleprodajnem trgu telekomunikacijskih storitev v južni, srednji in vzhodni Evropi. Podjetje s sedežem v Grčiji in podružnicami v Bolgariji, na Hrvaškem, v Sloveniji, Srbiji, Bosni in Hercegovini ter Črni gori, ki skrbi za koordinacijo veleprodajnih dejavnosti na področju telekomunikacij, je uspešno izvedlo številne kompleksne projekte in se uveljavilo kot vodilni regionalni ponudnik na področjih podatkovnih in mobilnih storitev, gostovanja ter veleprodaje govornih storitev.

V Sloveniji v okviru United Group poslujejo družba Telemach s storitvami EON, Total TV in mobilnimi paketi družine VEČ, informativni spletni portal N1, televizija Sportklub, medijska hiša Adria Media ter platforma za e-poslovanje Shoppster.

UGI Wholesale je prek svoje podružnice Vivacom Bulgaria EAD postal pooblaščeni ponudnik telekomunikacijskih storitev za GÉANT, evropsko združenje nacionalnih raziskovalnih in izobraževalnih omrežij.

Omrežje GÉANT, ki ga sofinancira Evropska unija, podpira informacijski ekosistem infrastrukture in storitev, katerih cilj je spodbuditi raziskave, izobraževanje in inovacije na globalni ravni. V podporo poslanstvu združenja GÉANT je UGI Wholesale v samo dveh letih zagnal in uspešno izvedel več mednarodnih telekomunikacijskih projektov s ciljem povezovanja neosvetljenih optičnih vlaken iz omrežja GÉANT. Leta 2021 so se začeli projekti za povezovanje Ljubljane in Zagreba, leta 2022 pa tudi Zagreba in Beograda, Beograda in Sofije, Sofije in Bukarešte ter Sofije in Soluna. Vsi so bili zaključeni leta 2022.

Leta 2022 je veleprodajna ekipa UGI začela tri nove projekte – realizacijo prometnih povezav kapacitete 100 Gb/s na relacijah Podgorica–Zagreb, Sofija–Istanbul in Istanbul–Solun, katerih realizacija je načrtovana za leto 2023. Po uspešnem zaključku teh projektov se sodelovanje z združenjem GÉANT nadaljuje z dodatno dodelitvijo sklopa za prenosno storitev hitrosti 100 Gbps, ki povezuje Tirano in Sofijo ter je trenutno v izvajanju. Napovedan je bil tudi javni razpis, na podlagi katerega bi družba UGI Wholesale kot partner zagotavljala storitev prenosa s hitrostjo 100 Gbps, ki povezuje Sofijo in Skopje.

Na dogodku TNC23, ki ga je v začetku junija v Tirani organiziralo omrežje GÉANT in gostil RASH, albansko nacionalno raziskovalno in izobraževalno omrežje, je UGI Wholesale postal član programa komercialnega partnerstva GÉANT.

Paolo Ficini, izvršni direktor UGI Wholesale, je povedal: »Pri UGI Wholesale smo zelo ponosni, da je GÉANT, ki je zadolžen za izvedbo ene najpomembnejših evropskih pobud, prepoznal in pohvalil naša prizadevanja ter uspešen zaključek kompleksnih projektov. Zelo smo veseli, da smo bili pri tej nalogi uspešni in pravočasno izpolnili pričakovanja naših partnerjev. Naša organizacija se je razvila v zelo močnega regionalnega ponudnika, ki zagotavlja visokokakovostne rezultate pri obsežnih in zahtevnih projektih. UGI Wholesale je zaupanja vreden in verodostojen partner v regiji.«

Telekomunikacijsko omrežje skupine United Group se razteza po vsej Evropi in pokriva Nizozemsko, Nemčijo, Avstrijo, Slovenijo, Hrvaško, Bosno in Hercegovino, Srbijo, Bolgarijo, Črno goro in Grčijo, njeno optično omrežje pa dosega trg s skupno več kot 40 milijoni prebivalcev. S pokritostjo podatkovnih centrov je edini neodvisni operater v regiji s tako obsežno prisotnostjo.

O skupini United Group

Skupina United Group s sedežem na Nizozemskem je vodilni telekomunikacijski in medijski operater v jugovzhodni Evropi. Podjetje s skoraj 15.000 zaposlenimi svoje storitve in izdelke zagotavlja več kot 15 milijonom uporabnikov v 8 državah. Ustvarja skoraj 2,7 milijarde evrov letnih prihodkov. United Group ima najširšo omrežno pokritost v regiji in uporabnikom nudi najbolj privlačne televizijske vsebine z vsega sveta. Z obsežnimi naložbami v digitalno infrastrukturo, vsebine in tehnologijo zagotavlja odličnost izdelkov in storitev za uporabnike po vsej regiji. Skupina United Group je od marca 2019 v lasti sklada BC Partners, enega največjih naložbenih podjetij na svetu.

united group
oglasna novica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja