Skip to main content
Petek, 2. junij 2023
25.10.2022
13:12
Brežice, oktober 2022
Foto: ePosavje.com
Znani so vsi kandidati za župane v vseh šestih posavskih občinah. V Radečah dosedanji župan brez protikandidata, v Bistrici ob Sotli ga bo Debelak imel, v Kostanjevici na Krki so trije.

Županski kandidati - Radeče, Bistrica ob Sotli, Kostanjevica na Krki

V senci predvolilnega dogajanja v največjih treh posavskih občinah so posavske najmanjše tri. Po uradno objavljenih kandidatura za župana je znano naslednje - dosedanji župan v občini Radeče Tomaž Režun ne bo imel protikandidata. Župana bodo v prvem krogu dobili tudi v Bistrici ob Sotli, dosedanjega župana Franja Debelaka bo poskusil zamenjati 68-letni Robert Žučko.

Trije kandidati v Kostanjevici na Krki

V Kostanjevici na Krki se bodo za župana potegovali trije - dosedanji podžupan v funkciji župana Robert Zagorc, ravnateljica tamkajšnje osnovne šole Melita Skušek in (tudi že kandidat stranke NSi za poslanca v volilnem okraju Krško) 25-letni Alen Lenič.

V ostalih treh občinah brez presenečenj

S seznama objavljenih kandidatur je razvidno, da v ostalih treh občinah do zadnjega roka za oddajo kandidatur ni bilo presenečenj. V Krškem bodo kandidirali Iztok Starc, Jože Olovec, Aleš Zorko, Dušan Šiško, Janja Starc in Janez Kerin, v Brežicah Ivan Molan, Mojca Florjanič in Igor Zorčič, v Sevnici pa Aleš Žibert in Srečko Ocvirk.

radeče
bistrica ob sotli
volitve

Pridružite se nam