Skip to main content
Nedelja, 14. april 2024
21.03.2024
07:30
Foto: Mestna občina Krško
V zadnjih mesecih so se vse pogosteje začele pojavljati različne oblike vandalizma na javnih straniščih na Tržnici Videm, v starem mestnem jedru Krškega na CKŽ 44 in pri stadionu Matije Gubca.

Ker je tovrstnih malomarnih dejanj vedno več, na Mestni občini Krško razmišljamo o omejitvi dostopa do javnih stranišč v nočnem času.

Kršitelji javna stranišča uničujejo tako, da v straniščno školjko mečejo tudi cele role toaletnega papirja in papirnate brisače, podajalnike za toaletni papir, milo in razkužilo, uničujejo pipe na umivalnikih, straniščne deske, vidne so tudi sledi od ugašanja cigaret na koših za smeti. Na javnem moškem stranišču na videmski tržnici so povsem uničili ključavnico, saj se vrata ne dajo več niti zakleniti niti odkleniti. Podobne kršitve, nad katerimi smo seveda ogorčeni, beležimo na vseh treh javnih straniščih v Krškem, največ pa smo jih zaznali na javnem stranišču na Tržnici Videm. Uničenje ali poškodbe opreme tako ponekod otežujejo ali celo onemogočajo uporabo stranišča za uporabnike. Materialno škodo, ki je na javnih straniščih nastala v letošnjem letu in ki jo krijemo iz občinskega proračuna, ocenjujemo na dva tisoč evrov.

Fotogalerija (Foto: Mestna občina Krško):

Takšna objestna dejanja na Mestni občini Krško seveda strogo obsojamo. Javno stranišče je pomembna infrastrukturna dobrina v našem okolju, ki zagotavlja higienske možnosti za prebivalce, obiskovalce in turiste. Kot javno dobro je namenjeno splošni uporabi, je brezplačno in zaenkrat uporabnikom še na voljo 24 ur na dan. Občanke in občane ob tem pozivamo k prijavi vandalizma, če le-tega opazijo, in sicer na telefonsko številko 113.

mestna občina Krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja