Skip to main content
Torek, 16. april 2024
03.02.2023
21:38
Vstop Hrvaške v Schengen in avtoprevozniki
Grafika: ePosavje.com
Vstop Hrvaške v schengensko območje je olajšalo poslovanje podjetnikov in obrtnikov, ki poslujejo na Hrvaškem. Med njimi je dolgoletni prevoznik Milan Ulčnik iz Leskovca pri Krškem.

Čakalna doba je bila tudi do štiri ure - ponedeljek, torek

KRŠKO Milan Ulčnik iz Leskovca pri Krškem je povedal, da je bila čakalna doba pred vstopom Hrvaške v schengensko območje nekaj običajnega. "Čakalna doba v ponedeljek, štiri ure tudi v torek. Sreda in v petek. Tako da smo velikokrat morali na Kumrovec. In smo ta čas "uničili" tam. Vsak dan gre 4 do 5 tovornjakov na Hrvaško."

Ljubljanske mlekarne, Dukat Zagreb, Evrosad

Največ vozijo s hladilnikom za Ljubljanske mlekarne, Dukat Zagreb, veliko vozijo tudi za Evrosad, za njihova glavna centralna skladišča. Ljubljana, Sežana, Maribor. "V povratku največ nakladamo v Ljubljani, za Hrvaško in potem tu pa tam tudi iz Hrvaške nazaj," dodaja.

Ob vstopu v Schengen tudi evro

"Poslovanje je za naše podjetnike in obrtnike, ki poslujejo v državah Evropske unije, olajšano, veliko lažje je tudi, ko gre za uvoz iz drugih držav Evropske unije," pravi svetovalec v Zadrugi Mreža Zagreb Miran Šoić. In dodaja, "da sta varnejša sta tako plačilo kot uvoz blaga, poleg tega lahko blago hitreje izvozimo. Ni več daljšega čakanja na mejah, dokumentacije, prehaja se normalno, kot iz mesta v mesto."

brežice
krško
schengen

Pridružite se nam