Skip to main content
V Posavju 15.7° C Torek, 21. marec 2023
31.12.2022
14:10
Foto: ePosavje TV
V našem studiu smo gostili novoizvoljenega krškega župana Janeza Kerina, ki nam je med drugim predstavil cilje in pričakovanja v novem štiriletnem mandatu.

Pogovor z županom Mestne občine Krško Janezom Kerinom

V seriji pogovorov z novoizvoljenimi župani posavskih občin smo v našem studiu gostili župana Mestne občine Krško Janeza Kerina. Novinec na političnem parketu nam je zaupal, kako se počuti v novi vlogi. "Počutim se odlično, poln energije, poln zagona za delo, ki me čaka, ki je pred nami v tem mandatu. Vesel sem, da mi je skupaj s podporniki uspelo, vesel sem za tisto večino volivk in volivcev, ki so se odločili, da podprejo mene."

Tokratni sklic Občinskega sveta Mestne občine Krško je precej razdrobljen, saj se prav nobena stranka ali lista ne more pohvaliti z zares dobro zastopanostjo. Največ mest ima tako novinka, stranka Gibanje Svoboda, in sicer šest, ostale imajo manj. Lista Modra smer, katere član je Janez Kerin tudi sam in ki ga je podprla na županskih volitvah, jih ima denimo štiri. Na vprašanje, kakšnega sodelovanja se nadeja v naslednjih štirih letih oz. ali potekajo dogovori z ostalimi strankami ali listami, odgovarja: "Potekajo dogovori o medsebojnem sodelovanju. Te pogovori še zdaleč niso zaključeni. Kot mandatar, če se tako nazovem, želim imeti koalicijo tistih strank, ki so nam najbolj sorodne po programu, tako leve ali desne, v tem ne vidim nobenega problema in mislim, da bo v roku enega tedna prišlo do zaključka teh pogajanj in bomo sklenili pogodbo o medsebojnem sodelovanju, poudarjam, vsebinskem sodelovanju."

Reorganizacija nujne medicinske pomoči?

V zadnjih tednih so veliko prahu dvignile informacije, da namerava ministrstvo za zdravje reorganizirati nujno medicinsko pomoč. Po predlogu bi brez nje v nočnem času ostali v Krškem. Na vprašanje, kaj namerava storiti kot župan, odgovarja, da "trenutno še nimam celotnih informacij s strani Zdravstvenega doma Krško, v tem času je prišlo tudi do informacij o ublažitvi teh ukinitev s samega zdravstvenega ministrstva, da je pač ta dokument nenamerno prišel v javnost. Kot lokalna skupnost, kot župan zagovarjam obstanek nujne medicinske pomoči v Krškem. Za to obstaja vrsta argumentiranih zadev. Podobno so nam jo hoteli ukiniti že v letu 2015, takrat smo bili uspešni in ne vidim nobene ovire, da tudi tokrat ne bi bili. Nenazadnje imamo veliko teritorialno območje – od Bohorja do Planine na Gorjancih, imamo jedrski objekt, energetski bazen, ogromno lokalnih cest, na katerih se dnevno zgodijo nesreče in nenazadnje imamo zelo dobro in usposobljeno ekipo nujne medicinske pomoči, ki svoje delo opravlja profesionalno in ne bomo dovolili, da bi šla nujna medicinska pomoč iz naše občine."

Več o načrtih in ciljih v novem mandatu pa v spodnjem pogovoru.

Pogovor s krškim županom na ePosavje TV

Naš TV program lahko spremljate pri vseh telekomunikacijskih operaterjih, ki so prisotni v našem okolju:

  • Telemach - programsko mesto 735
  • T2 - programsko mesto 311
  • Telekom - 676 ·
  • A1 - Kombo in starejši paketi – prog. mesto 359 / xplore TV platforma: programsko mesto 327
  • Omrežje d.o.o. – programsko mesto 145
krško
posavski tednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja