Skip to main content
Četrtek, 7. december 2023
27.11.2022
08:48
Odgovorna svečka za dober namen
Foto: Kostak, d. d.
V družbi Kostak s projektom Odgovorna svečka za dober namen pred 1. novembrom ozaveščajo obiskovalce pokopališč, da bi prižigali manj sveč in se spominu na pokojne poklonili na okolju prijazen način.

Z Odgovorno svečko za dober namen sredstva za VDC Sonček Krško

KRŠKO V sodelovanju z Zavodom Knof ponudijo občanom lesene svečke, za katere lahko prispevajo dobrodelni prispevek. Zbrana sredstva vsako leto namenijo drugi organizaciji oziroma društvu. V preteklih letih so bili prejemniki: OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško, Društvo za boj proti raku Posavja in Obsotelja in Društvo junaki 3. nadstropja.

Sredstva bodo namenili za nakup masažne mize

Letos pa so sredstva v višini 1.000 evrov donirali VDC Sonček Krško. Glavnino tega zneska so prispevali občani, del pa je donirala družba Kostak. Sredstva sta predstavnici družbe Kostak, Darja Modic in Valentina Požek, predali direktorju Zveze Sonček Iztoku Suhadolniku, ki je povedal, da bodo v VDC Sonček Krško za ta denar kupili masažno posteljo. Na ta način bodo njihovim varovancem polepšali bivanje v dnevnem centru, kjer ročno izdelujejo različne izdelke, med drugim tudi novoletne voščilnice.

Vodja centra Sonček Krško Karmen Preskar je skupaj s sodelavkami predstavila delovanje centra in aktivnosti varovancev. Sicer v sklopu zveze deluje več kot 15 regijskih društev, ki združujejo več kot 4.000 oseb s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi, njihovih svojcev ter strokovnih sodelavcev. Vsem, ki ste s svojim prispevkom sodelovali v akciji Odgovorna svečka za dober namen, se družba Kostak zahvaljuje.

Fotogalerija (Foto: Kostak, d. d.): 

krško
kostak krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja