Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
31.03.2023
07:48
Občni zbor Turističnega društva Lovrenc Raka
Foto: Anton Hruševar
V soboto, 25. marca, so člani Turističnega društva Lovrenc Raka izpeljali zbor članov.

Občni zbor Turističnega društva Lovrenc Raka

RAKA Na zboru so bili prisotni predsednik sveta Krajevne skupnosti Raka Rok Bizjak, na povabilo so se odzvali tudi predsedniki Društva upokojencev Raka, Društva vinogradnikov, Društva upokojencev, Prostovoljnega gasilskega društva Raka in predsednica Aktiva kmečkih žena Raka. Po prebranih poročilih za lansko leto je predsednik Turističnega društva Alojz Kerin predstavil načrt še za letošnjo leto.

Ker so po zavrnitvi raške č'bule z strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano po prvi vlogi - ker takrat čebula (sorta) ni bila dovolj izenačena in so imeli samo 84 procentov čistosti, so letos zopet vložili prijavo za preizkus in morebitni vpis v sortno listo Republike Slovenije kot ohranjevalno sorto. Letos so po načrtih  izvedli pohod, ob kulturnem prazniku so v farni cerkvi izvedli krajši kulturni program, poleg že standardnih prireditev kot vsako leto pa bodo energijo vložili tudi v vseslovenski projekt, s katerim poudarjajo pomen pšenice, sajenje in shranjevanje na star način brez mehanskih strojev.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Prisotne na zboru so pozvali k še večjem sodelovanju in pomoči pri aktivnostih. Po krajšem glasbenem in pevskem nastopu članov, so ob materinskem dnevu prisotne matere in mamice obdarili še z manjšimi darili, ob večerji in druženju pa je ponovno tekla beseda o letošnjem planu društva.

Anton Hruševar

raka
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja