Skip to main content
Sobota, 2. marec 2024
30.03.2023
21:05
Stanovanja, Sremiška cesta Krško
Grafika: ePosavje.com
Na Sremiški cesti v Krškem bodo po velikonočnih praznikih začeli z gradnjo 16 novih stanovanj. Pogodbo za gradnjo stanovanj so v četrtek podpisali na sedežu družbe Rudar Senovo.

16 novih stanovanj na Sremiški cesti v Krškem

KRŠKO Na Sremiški cesti v Krškem bodo zgradili novih 16 javnih najemnških stanovanj. To je v zadnjega pol leta še druga najava izgradnje novih stanovanj, potem ko so nedavno s pripravljalnimi deli za začetek gradnje večstanovanjskega objekta začeli na drugi strani reke Save, na Gubčevi ulici na Griču. 

Od garsonjer do trosobnih stanovanj

"Vrednost preostanka investicije investicije je dobre tri milijone evrov z DDV. Gradnja bo potekala predvidoma v dveh letih, približno enakomerno je tudi finančno razporejeno," je povedal direktor podjetja Rudar Senovo Goran Udovč. "Ob zaključku gradnje imamo z odločbo ministrstva za okolje in prostor odobrenih dobrih 1,5 milijona evrov nepovratnih sredstev, ki jih potem črpamo, ko bo zadeva z uporabnim dovoljenjem tudi zaključena."

Parkirišča v garaži, vsako stanovanje z balkonom ali teraso

V stavbi bo 16 stanovanj. Udovč pravi, "da bo nekaj garsonjer, enosobnih, dvosobno in tudi trosobna stanovanja. Skupna neto površina je dobrih 1300 kvadratnih metrov." Vsako stanovanje bo imelo balkon ali teraso, v kleti bodo tudi shrambe. Kako bodo urejena parkirišča? Udovč dodaja, da bo "11 parkirnih površin v garaži podkletenih in dodatnih 14 zunaj." To bo sicer četrti takšen objekt na Sremiški cesti in hkrati zadnji večstanovanjski objekt. Pa načrti za v prihodnje? "Sledila bo še gradnja na prosti parceli, vila dvojček. Ta bo zrastla enkrat v prihodnost," je še povedal sogovornik.

Začetek del po velikonočnih praznikih

Matija Čepon iz družbe Lesnina MG oprema je povedal, da je začetek del načrtovan po velikonočnih praznikih v začetku aprila. Z gradnjo stanovanj bodo, če bo šlo vse po začrtani časovnici, končali novembra naslednje leto. Kot dodaja, "gre za projekt večstanovanjske stavbe, ki bo imela 16 stanovanj. Pri gradnji gre za klasično gradnjo, armirano betonsko gradnjo z opečnimi zidovi. Tak enak projekt je bil že izveden, bom rekel, da ga ponavljamo oziroma gradimo ponovno enakega."

Kerin: "Stanovanjska politika je zelo preprosta"

"Stanovanjska politika je zelo preprosta - pridobiti čim več neprofitnih stanovanj v tem obdobju, kot je. Glede na to, da je bil ta stanovanjski program pripravljen oktobra 2020, je seveda potreben prenove, dopolnitve in tudi na tem segmentu delamo. Tako, da bomo nadaljevali s pridobivanjem stanovanj," pa je po podpisu pogodbe povedal župan Mestne občine Krško Janez Kerin.

O predvidenem povečanju števila prebivalcev

Kot dodaja, "vsi vemo, da se realno predvideva povečanje števila prebivalcev v naši mestni občini, tako da tudi iz tega izhaja potreba takšnih gradenj, kot smo danes priča podpisu pogodbe. Kot je bilo že navedeno, delamo tudi na Žlapovcu, na projektu pridobitve dodatnih 17 neprofitnih stanovanj. Odkupujemo zemljišča, oziroma starejše stanovanjske objekte na trgu v Brestanici. Nadaljujemo z vsemi aktivnostmi, da bomo čim bolj pripravljeni na prihod novih prebivalcev v naše mesto, mestno enoto."

O trendu priseljevanja

Kot tudi, da v Posavju beležijo trend priseljevanja. "Mislim, da - govorimo o letu 2020-2021, je prišlo približno 667 dodatnih prebivalcev iz drugih držav. Trend priseljevanja v mestno občino oziroma Posavje je."

krško
video

Pridružite se nam