Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
06.03.2023
07:18
Na območju Zdravstvenega doma Brežice pričenjajo z gradnjo prizidka, zato bo od ponedeljka naprej tam preurejen prometni režim. Zaprt bo del Černelčeve ceste med cvetličarno in ob Zdravstvenem domu.

Zapora ceste med Zdravstvenim domom in parkiriščem pri Gimnaziji Brežice

BREŽICE V Brežicah so s pripravljalnimi deli za dozidavo prizidka Zdravstvenega doma Brežice začeli konec leta 2022, ko so prestavili transformator v bližini doma. Dela bodo nadaljevali v naslednjih dneh, od ponedeljka naprej bo za daljše časovno obdobje - predvidoma leto dni zaradi organizacije gradbišča, zavarovanja del in pomanjkanja prostora popolna zapora lokalne ceste med Zdravstvenim domom Brežice in Cvetličarno Žičkar/parkiriščem za Gimnazijo Brežice.

Kako bo urejen promet?

Popolna zapora ceste bo veljala 24 ur na dan, gradbena dela pa bodo potekala med 7. in 17. uro, dodajajo na Občini Brežice. Na priključkih bodo postavili začasno prometno signalizacijo.

Zapora ceste, Brežice

Kako bo urejen dostop do Zdravstvenega doma?

In zaradi omenjene zapore bo zaprt glavni vhod v stavbo zdravstvenega doma. Začasni glavni vhod za uslužbence, uporabnike storitev in obiskovalce Zdravstvenega doma Brežice bo iz dosedanjega parkirišča za uslužbence - za stavbo ZD Brežice. Dostop v zdravstveni dom bo mogoč le iz zadnje strani zdravstvenega doma in bo označen z obvestilno tablo

Ob tem bodo uredili dostop za gibalno ovirane osebe, ki uporabljajo vozičke. Na parkirišče pred vhodom bo dovoljen dovoz z avtomobilom izključno za gibalno ovirane osebe, za dostavna in reševalna vozila - urejena bo enosmerna pot. Kot še pravijo, bosta ob prihodu v zdravstveni dom bosta zagotovljena usmerjanje in pomoč pri transportu gibalno oviranih oseb.

Kako bo urejen dostop do lekarne?

Dostop do lekarne bo urejen preko začasnega stopnišča nasproti bolnišnice. Pomembno obvestilo je tudi to, da parkirišč pred zdravstvenim domom pri Cvetličarni Žičkar, v času gradnje ne bo možno uporabljati, omogočili pa bodo dostop do parkirišča pri Gimnaziji Brežice. Začasno parkirišče bo sicer urejeno nekaj deset metrov stran na travniku med Knjižnico Brežice in teniškimi igrišči.

Zapis dopolnjujemo.

Zdravstveni dom Brežice

Prizidek Zdravstvenega doma Brežice

Na zahodni strani stavbe Zdravstvenega doma Brežice bodo izgradili prizidek, v katerem bodo svoje prostore našli lekarna in ostale zdravstvene dejavnosti. S troetažnim prizidkom skupne tlorisne površine 1.977,84 kvadratnih metrov bodo tako v Brežicah zagotovili ustrezno zdravstveno oskrbo prebivalstva na primarni ravni. Projekt je vreden več kot 7 milijonov evrov, polovico bo (dobrih 3,6 milijona evrov) bo prispevala Občina Brežice, Lekarna Brežice bo dodala 2,3 milojona evrov, preostanek pa Zdravstveni dom Brežice.

Uspešni na javnem razpisu in pozivu

Občina se je prijavila tudi na javni razpis Ministrstva za zdravje in javni poziv Ekosklada. Na javnem razpisu so pridobili 853.388,80 evrov, na javnem pozivu pa 427,319,50 evrov.

zdravstveni dom brežice
brežice
ceste
obvestila

Pridružite se nam

Novice iz Posavja