Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
30.05.2023
08:32
Regijski gasilski poligon v Krškem
Grafika: ePosavje.com
V Krškem so podpisali pogodbo za izgradnjo regijskega gasilskega poligona. Na območju nekdanjega olimpijskega bazena na Vidmu bo zrastel izobraževalni kompleks za celotno Posavje.

Večino sredstev bo prispevala Gasilska zveza Slovenije

KRŠKO V Krškem je izgradnja regijskega gasilskega poligona na območju nekdanjega olimpijskega bazena ob tovarni Vipap vse bližje in bližje. Predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik, župan Mestne občine Krško Janez Kerin in predsednik uprave družbe Kostak Miljenko Muha so podpisali pogodbo o izgradnji Regijskega gasilskega poligona Krško.

Regijski vadbeni poligon

Vrednost investicije je 845.000 evrov, večino sredstev (695.000 evrov) bo prispevala Gasilska zveza Slovenije, Mestna občina Krško bo v projektu sodelovala z vložkom 150.000 evrov. Mestna občina Krško je za namen izgradnje poligona ponudila komunalno opremljeno zemljišče neposredno ob gasilskem domu Poklicne gasilske enote Krško, poskrbeli so tudi za gradbeno dokumentacijo in za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Zaključek gradnje 300 dni po uvedbi v delo

Na poligonu bodo lahko svojo pripravljenost in usposobljenost preverjale in izpolnjevale gasilske enote iz občin Krško, Brežice, Sevnica in Kostanjevica na Krki. Zaključek gradnje je predviden 300 dni po uvedbi v delo. Gasilci bodo tako lahko pridobivali nova znanja na novem poligonu naslednje leto ob tem času.

Regijski poligon, gasilci
gasilci

Pridružite se nam