Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
25.10.2022
08:59
Sevniški grad
Foto: ePosavje.com
Na svoji zadnji, 34. redni seji v tem mandatu, se je v sredo v kulturni dvorani sestal Občinski svet Občine Sevnica.

Participativni proračun

SEVNICA Člani sveta so se na zadnji seji seznanili z rezultati projekta »Sobivam, sodelujem, soodločam« - participativni proračun Občine Sevnica za leto 2023. Projekt participativnega proračuna je potekal 4. leto zapored, projekte za umestitev v proračun občine za leto 2023 pa so tudi tokrat z SMS glasovanjem izbrali občanke in občani. Na glasovanje se je uvrstilo 29 pobud, ki so ustrezale predpisanim kriterijem. Svoj glas za izbrani projekt je oddalo 1266 občanov, v proračun pa se je uvrstilo 18 predlaganih projektov.

Dobitniki priznanj Občine Sevnica

Občinski svet je soglasno sprejel sklep o dobitnikih priznanj Občine Sevnica v letu 2022. Priznanja bo prejemnikom podelil župan Srečko Ocvirk na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku, ki bo 11. novembra 2022. Grb Občine Sevnica bo prejel Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca, Zlato plaketo Ribiška družina Sevnica ter Zoran in Jože Košir, prejemniki Srebrne plakete pa bodo Estera Savić Bizjak, Petra Majcen in Mirko Hribar.

Potrdili premoženjsko-pravne zadeve

Člani sveta so potrdili tudi tekoče premoženjsko-pravne zadeve, ki omogočajo nemoteno delo na področju ravnanja z nepremičnim premoženjem Občine Sevnica ter izvolili predstavnike oziroma elektorje Občine Sevnica, ki bodo na volitvah izbirali člana Državnega sveta Občine Sevnica ter določili kandidata za člana državnega sveta.

Občina Sevnica

sevnica
participativni proračun

Pridružite se nam