Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
03.08.2023
12:28
Zaključena energetska sanacija Doma XIV. divizije Senovo
Foto: Mestna občina Krško
V juniju so na Senovem uspešno zaključili energetsko sanacijo tamkajšnjega Doma XIV. divizije. Med drugim so v dvorani uredili tudi nov strop. In kaj vse so v sklopu obnove še naredili?

Zaključena energetska sanacija Doma XIV. divizije Senovo

KRŠKO Energetska sanacija Doma XIV. divizije Senovo, ki se je pričela v letu 2022, se je junija zaključila. Celotna vrednost naložbe znaša 2,8 milijona evrov, za kar bo Mestna občina Krško od Ministrstva za okolje, podnebje in energijo do konca leta prejela sofinancerska sredstva v višini dobrih 584 tisoč evrov. Projekt je zajemal celovito energetsko in požarno sanacijo stavbe.

Fotogalerija (Foto: Mestna občina Krško):

Nova fasada, streha, okna, klima

Energetska sanacija je zajemala izolacijo vkopanih delov stavbe s povezovalnim hodnikom, novo fasado, zamenjavo strehe in stavbnega pohištva, prenovo toplotne podpostaje, zamenjavo klimatske naprave, postavitev nove toplotne črpalke, novih radiatorjev in montažo varčnih svetilk, požarna pa izvedbo statične in požarne ojačitve strešne konstrukcije, izvedbo novega evakuacijskega izhoda in zamenjavo požarnega stopnišča, ureditev sistema odvoda dima in toplote, ureditev hidrantnega omrežja ter ureditev sistema javljanja požara. Nekaj sredstev so namenili tudi vzdrževalnim delom, v kulturni dvorani so uredili nov strop.

(Mestna občina Krško, eP)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja