Skip to main content
Petek, 1. december 2023
05.04.2023
21:21
Obnova Černelčeve ceste v Brežicah
Foto: ePosavje.com
V teh dneh so končali z obnovo Černelčeve ceste v Brežicah v dolžini 400 metrov na odseku od prehoda za pešce pri zdravstvenem domu do križišča pri trgovini Hofer. In kaj je bil največji izziv?

Dela so končali mesec dni pred pogodbenim rokom

BREŽICE Vrednost naložbe, ki je obsegala tudi ureditev krožišča, je okoli 700 tisoč evrov. Gre za projekt Občine Brežice, izvajalo pa ga je podjetje HPG. Po obnovljeni Černelčevi cesti je promet že stekel, saj so izvajalci dela dokončali en mesec pred pogodbenim rokom.

Obnova ceste, novo krožišče, razširitev križišča in kolesarska steza

Kot je povedala vodja del v družbi HPG Brežice Aleksandra Sovdat, so zgradili 400 metrov ceste s krožiščem, razširili so pločnike in umestili kolesarsko stezo ter razširili večje križišče pri Hoferju, ki pelje v Ulico Alenke Gerlovič. Sočasno so zgradili še nov plinovod, meteorno kanalizacijo, avtobusno postajališče ter postavili novo javno razsvetljavo.

Šola, bolnica, urgenca, trgovina

"Največji izziv je bil središče mesta, bližina šole, bolnice, urgence, trgovine Spar in logistično usmerjanje prometa bolj kot gradnja same ceste," je še dodala sogovornica. Ureditev Černelčeve ceste je sicer naložba Občine Brežice in znaša približno 700 tisoč evrov.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

brežice
ceste
posavski tednik
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja