Skip to main content
Ponedeljek, 15. april 2024
07.10.2022
08:19
Končana obnova mostu čez reko Krko
Foto: ePosavje.com
V Kostanjevici na Krki so končali z obnovo južnega mostu čez reko Krko. Po težavah z izbiro ponudnika in previsoko ponudbo so julija začeli z deli, končali pa konec septembra. Prav v času visoke Krke.

Zaključili obnovo južnega mostu čez reko Krko

KOSTANJEVICA NA KRKI Po začetnih težavah z izbiro izvajalca del, bolje rečeno previsoko prvo ponudbo za obnovitvena dela, so v Kostanjevici na Krki v teh dneh zaključili obnovo južnega mostu čez reko Krko. Sprva je bila zapora med otokom in kopnim delom Kostanjevice predvidena med 19. julijem in 15. oktobrom, a so most pred nekaj dnevi odprli za pešce in ostale udeležence v prometu.

Nizka in visoka Krka

Prvotno so načrtovali, da bi s pripravo gradbišča v juniju začeli z rušitvenimi deli. Do konca avgusta bi z obnovitvenimi deli prišli tako daleč, da bi do konca avgusta omogočili prehod čez most, septembra pa bi zaključili vsa dela in gradbišče odstranili. Kot piše v projektni nalogi za izvedbo projekta, bi z deli zaključili do 15. oktobra letos. V začetku gradbenih del je k hitremu napredku pri delih pomagal tudi nizek vodostaj reke Krke, v drugem delu septembra - ko so imeli nosilne stebre že v reki Krki in postavljeno večino nosilne konstrukcije, pa so se srečali tudi z visokim vodostajem reke. Podoba novega mostu je sicer zelo podobna tistemu nekaj kilometrov nižje, mostu čez Krko med Cerkljami ob Krki in Dolenjo Pirošico.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

kostanjevica na krki
fotogalerija
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja