Skip to main content
Četrtek, 22. februar 2024
21.10.2022
13:59
Erasmus+ projekt, Italija
Foto: Mestna občina Krško
Predstavniki Mestne občine Krško so sodelovali v projektu »Skills for Health and Sports«,na zaključnem srečanju v Italiji so projekt zaključili s podpisom listine o sodelovanju.

S športom krepimo zdravje

KRŠKO Predstavniki partnerskih občin projekta »Skills for Health and Sports« ali »S športom krepimo zdravje« Gaglianico (Italija), Krško, Svilengrad (Bolgarija) in Viana do Alentejo (Portugalska) so se v začetku oktobra sestali na zaključnem srečanju v Gaglianicu. Sodelovanje in skupna prizadevanja na področju športa so potrdili s podpisom listine o sodelovanju, s katero želijo sodelovanje še nadgraditi.

Podpora lokalne skupnosti je ključnega pomena

Skozi projekt so partnerske občine izmenjale izkušnje in dobre prakse s področja zagotavljanja športne infrastrukture in programov, saj je podpora lokalne skupnosti na tem področju ključna. Krško je že septembra gostilo predstavnike ostalih treh partnerskih občin in jim predstavilo, na kakšen način in s kakšnimi programi ter športno infrastrukturo je poskrbljeno za športno in rekreativno udejstvovanje vseh generacij občank in občanov.

Dobre prakse Krškega

Po besedah vodje projekta »Skills for Health and Sports« ali »S športom krepimo zdravje« na Mestni občini Krško mag. Janje Jordan je Krško v okviru tega projekta pokazalo, da je bilo na področju zagotavljanja športne infrastrukture in sofinanciranja športnih programov že veliko postorjenega. Dobre prakse Krškega so naletele na pozitiven odziv ostalih partnerjev. Listina o sodelovanju pa obeta sodelovanje tudi na drugih področjih, kot je sodelovanje med šolami, kulturnimi institucijami in podobno.

Mestna občina Krško

krško
erasmus

Pridružite se nam

Zadnje novice