Skip to main content
Četrtek, 30. november 2023
22.09.2022
11:01
Mestni avtobus Krško
Grafika: ePosavje.com
Odpravili smo se na vožnjo s krškim mestnim avtobusom. Na krožni vožnji, ki traja približno tri četrt ure, se je izmenjalo kar lepo število potnikov. Zapeljite se z nami v spodnjem videozapisu.

Zapeljali smo se z mestnim avtobusom

KRŠKO Vožnjo z mestnim avtobusom smo začeli na glavni avtobusni postaji, pot pa je vodila skozi Staro vas, Reso, staro mestno jedro. Nato mimo zdravstvenega doma in nakupovalnega centra do Leskovca pri Krškem in seveda nazaj.

Domačini poznajo sistem, na avtobus prihajajo tudi tujci

Voznik mestnega avtobusa Luka Trupi pravi, da domačini poznajo sistem. "Na avtobus pridejo tudi tujci iz drugih držav, ki so rahlo izgubljeni, ampak jim pomagamo kakor je v naši moči in jih usmerimo." Na avtobusni postaji srečamo skupino upokojencev, ki so vsi po vrsti zadovoljni z mestnim avtobusom.

Ljudje se precej poslužujejo mestnega prevoza

"Opažam, da se ljudje precej poslužujejo mestnega prevoza, od starostnikov, dijakov do osnovnošolskih otrok. Težava pa je v delovnem času med avtobusno postajo ter železniško postajo. Velikokrat ljudje kličejo in prosijo na avtobusno postajo in prosijo, da jih počakamo, saj jim zamuja vlak, da lahko nadaljujejo svojo pot," dodaja Trupi.

"Vozniki moramo biti pozorni na vse udeležence"

"Za to delo me je navdušil moj oče in imam do tega veselje. Z samimi ljudmi rad rečem kakšno besedo, seveda kadar stojimo in ne kadar se vozimo, tako da mi je delo zelo všeč. Vozniki moramo biti pozorni in paziti na vse udeležence, kot tudi na sebe. Kot ste videli nas ljudje izsiljujejo, zato moramo še posebej paziti, ker lahko na koncu koncev mi odgovarjamo za vse," pojasnjuje naš sogovornik, ki sicer šele nekaj mesecev opravlja delo voznika mestnega avtobusa.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

krško
video
posavski tednik

Pridružite se nam

Zadnje novice