Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
21.09.2022
12:35
Obnova ceste Cerklje - Črešnjice
Foto: ePosavje.com
V teh dneh so se na glavni cesti Cerklje ob Krki - Veliki Podlog v Črešnjicah pri Cerkljah začela gradbena dela, ko obnavljajo cesto in gradijo pločnik.

Obnova ceste in gradnja pločnika

BREŽICE V Cerkljah ob Krki so začeli z 2. in 3. fazo obnove ceste med Cerkljami ob Krki in Velikim Podlogom, na odseku ceste pri Črešnjicah. Z obnovo ceste in izgradnjo pločnika bodo tam pridobili tudi novo javno razsvetljavo, s tem se bo izboljšala prometna varnost na tem telu ceste. 

V 2. fazi tudi arheološka izkopavanja

Na občini Brežice pravijo, da bodo v 2. in 3. fazi obnovili lokalno cesto v dolžini približno 900 m in izgradili pločnik ter cestno razsvetljavo na 180 metrih. Najprej so začeli s 3. fazo, v kateri je vključena rekonstrukcija ceste z izgradnjo pločnika in javne razsvetljave v dolžini 180 m ter priključek na državno cesto R2-419, v 2. fazi pa je predvidena obnova ceste med Cerkljami ob Krki in Črešnjicami v dolžini 720 m in arheološka izkopavanja.

Zapora ceste in obvoz

Ob začetku del so postavili popolno zaporo ceste, veljala bo do 20. oktobra 2022. Obvoz je posebej označen po državni cesti R2 1206-Križaj-Čatež ob Savi in JP 524281-Črešnjice-Jelšina ter obratno v nasprotni smeri. Na Občini Brežice še pravijo, da bodo avtobusom omogočili prevoz čez gradbišče v naprej določenih urah v dogovoru z izvajalcem del in izvajalcem storitev javnega prevoza z avtobusi.

Za intervencijska vozila obvoza po gradbišču ne bo

V času popolne zapore prehod čez gradbišče dostop za intervencijska vozila ne bo možen. "O vseh dostopih, zaporah in ovirah mora izvajalec del KOP Brežice, d.d. redno obveščati lokalno skupnost in prebivalce," dodajajo.

brežice
ceste
obvestila

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja