Skip to main content
V Posavju -0.3° C Četrtek, 9. februar 2023
09.01.2023
21:36
Cesta krških žrtev
Foto: ePosavje.com
V sklopu prenove Ceste krških žrtev v Krškem so v ponedeljek zaprli največje križišče na ulici, pri ti. šopingu. Obvoz je urejen po lokalnih cestah čez Leskovec. So pa odprli del ceste do OMV-ja.

Zapora CKŽ v križišču pri šopingu

KRŠKO V Krškem od začetka novembra 2021 preurejajo najdaljšo ulico v mestu. Konec meseca maja 2022 so namenu predali obnovljen del ulice od starega mostu čez Savo do pokopališča, v začetku novembra so začeli z obnove ulice od pokopališča naprej proti bencinskem servisu OMV, na drugi januarski ponedeljek pa nadaljujejo z gradbenimi deli navzdol po ulici proti Drnovem.

Zapis dopolnjujemo.

Zapora v križišču za šoping

Spremenjen prometni režim!

Z zaporo največjega križišča na Cesti krških žrtev, križišča pri nakupovalnih centrih Mercator in Tuš, se je spremenil prometni režim v tem delu mesta. Z levega brega Save boste po novem do Zdravstvenega doma Krško lahko prišli po dveh poteh - kot doslej - s križišča na Gubčevi po Leskovški cesti in Rostoharjevi ulici kali pa čez nov most v Žadovinku in po obvoznici čez Leskovec pri Krškem. 

Iz smeri Drnovega zapora pred bencinskem servisom Petrol

Če se boste v Krško pripeljali iz smeri Drnovega, vas bo zapora pričakala tik pred križiščem "šoping". Kljub temu boste lahko vaše vozilo obrnili pred zaporo, oz. se zapeljali čez bencinski servis Petrol. A desno proti Pošti ali levo proti Zdravstvenem domu ne bo šlo.

Odprli del ceste od pokopališča od OMV-ja

Ob tem so hkrati z zaporo križišča pri šopingu odprli tudi obnovljen del ulice med krožiščem za Stadion Matije Gubca in izvozom z bencinske črpalke OMV nekaj 100 metrov nižje. 

Prenova ulice v treh fazah

Prenovo Ceste krških žrtev so razdelili v tri faze - prvo fazo so končali maja lani od starega mostu do pokopališča, drugo fazo so novembra začeli od pokopališča do zadnjega krožišča pri trgovskem centru pod daljnovodi, zadnjo fazo z najmanj gradbenimi deli v starem Krškem bodo začeli po dokočanju 2. faze. Po obnovi prve in druge faze naj bi celotna cesta prešla v upravljanje Občine Krško, Cesta krških žrtev pa naj bi z obnovo postala mestna ulica z več površinami za kolesarje in pešce.

Ulica brez semaforjev

Po končani 2. fazi prenove ulice bo ta postala ulica brez semaforjev, saj bodo vsa semaforizirana krožišča (pri šopingu, pri Kunstu in Lidlu) spremenili v krožišča. Mestu Krško bo ostal le en semafor, na levem bregu Save na Tovarniški ulici pri objektu Poklicne gasilske enote Krško.

Faze obnove CKŽ v Krškem
krško
ceste

Pridružite se nam

Novice iz Posavja