Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
08.08.2023
09:26
S Slovenskih železnic sporočajo, da so zaradi popravila proge med Ljubljano in Zidanim Mostom prilagodili vozni red vlakov.

Prilagojen vozni red vlakov

Med Savo in Litijo visoka voda spodnesla tire

RADEČE Vodna ujma je poškodovala tudi javno železniško infrastrukturo, ena izmed bolj poškodovanih je tudi proga med Litijo in Savo. Na tem delu potekajo investicijska dela, ki zahtevajo prilagojen vozni red vlakov in tudi nadomestne avtobusne prevoze namesto nekaterih potniških vlakov na relaciji Trbovlje – Litija – Trbovlje. "Ker je poškodovano tudi cestno omrežje je naš cilj v času sanacije, da promet poteka varno in čim manj moteno za potnike, predvsem med prometnimi konicami," pravijo na Slovenskih železnicah.

Preverite vozne rede in stanje v prometu

V času sanacije so zaradi vzdrževalnih del ter propustnosti proge in zaradi nadomestnih avtobusnih prevozov možne zamude, vse potnike pozivajo, da pred potovanjem preverijo vozne rede in stanje v prometu na spletni strani.

Sanacija bo potekala vsaj do 20. avgusta

Kakor napovedujejo na Slovenskih železnicah, bo sanacija potekala do 20. avgusta. V tem času vozi 41 vlakov, 23 vlakov je združenih na relaciji Ljubljana – Zidani Most – Ljubljana in namesto 36 vlakov vozijo avtobusi, nekateri združeni vlaki imajo dodatne postanke na postajah. 

radeče
zidani most
slovenske železnice

Pridružite se nam