Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
27.03.2024
09:35
Foto: ePosavje.com
V petek, 22. marca, je Center za krepitev zdravja ZD Krško gostil Svitov dan v Qlandii Krško, kjer so obiskovalci dobili vpogled v pomembnost preventive pri raku debelega črevesa in danke.

Centr za krepitev zdravja ZD Krško organiziral dogodek za ozaveščanje o preventivnem presejalnem programu Svit

Dogodek o ozaveščanju javnosti o pomembnosti preventive in zgodnjega odkrivanja raka debelega črevesa in danke je občanom nudil tudi številne koristne informacije ter praktične dejavnosti.

Povezovalka dogodka, dipl. med. sestra Anja Šeško, je poudarila, da Svitov dan predstavlja promocijo preventivnega presejalnega programa Svit. "Z našo pomočjo širimo zavest in odzivnost prebivalcev na Program Svit v krški in kostanjeviški občini ter spodbujamo k zdravemu življenjskemu slogu in udeležbi v preventivnih programih," je dejala Šeškova.

Ambasador programa Svit Bojan Cizel, ki je prestal boj z rakom na debelem črevesu je s svojimi izkušnjami želel spodbuditi vse, ki prejmejo vabilo na preventivni pregled, k večji odzivnosti in udeležbi v programu. Poudaril je, da gre pri programu Svit za sistem, ki hitro in učinkovito deluje, ter da sodelovanje v programu ni le za posameznika, temveč tudi za njegove bližnje.

Na dogodku so bile na voljo tudi številne stojnice, kjer so obiskovalci lahko izmerili vrednost krvnega sladkorja in krvnega tlaka, se posvetovali s psihologinjo ter se seznanili z dietetičnimi nasveti. Veliko pozornosti je bilo namenjene tudi fizični pripravljenosti, saj so obiskovalci lahko preizkusili svojo kondicijo. NIJZ Novo mesto je predstavil napihljivo maketo debelega črevesa, Aktiv kmečkih žena Raka pa je razvajal obiskovalce s zdravimi dobrotami.

Poleg številnih obiskovalcev je dogodek podprl tudi župan Občine Kostanjevica na Krki Robert Zagorc, ter župan Mestne občine Krško Janez Kerin, ki je izrazil podporo prizadevanjem Centra za krepitev zdravja ZD Krško pri promociji programa Svit. Direktorica Zdravstvenega doma Krško Tatjana Fabjančič Pavlič in pomočnica direktorice za zdravstveno nego Barbara Lackovič sta tudi aktivno sodelovali na dogodku.

zdravstveni dom krško
center za krepitev zdravja krško
mestna občina Krško

Pridružite se nam