Skip to main content
V Posavju 8.2° C Ponedeljek, 22. 2024
07.12.2022
21:48
COVID-19, DSO Krško, 20. november 2020
Foto: ePosavje.com
V Domu starejših občanov Krško se pripravljajo na preureditev neizkoriščenega dela podstrešja v bivalne prostore.

Podstrešje bodo preuredili v bivalne prostore

KRŠKO V Domu starejših občanov Krško so pred dobrima dvema tednoma objavili javno naročilo za preureditev neizkoriščenega dela podstrešja, ko bi v mansardi obstoječe stavbe na Kovinarski ulici uredili nove bivalne prostore. S projektom bodo uredili nove skupne in splošne prostore v skupni velikosti 539,70 kvadratnih metrov.

Kaj vse bodo uredili?

V mansardi bodo uredili tri gospodinjske enote - z dvoposteljnimi in enoposteljnimi sobami, kuhinje, prostore za dnevni počitek, negovalne kopalnice, prostora za čistila in perilo. Skupaj bodo tako uredili 13 dvoposteljnih sob in 12 enoposteljnih sob. 

Maja so projekt ocenili na skoraj 2 milijona evrov 

Sredi maja so projekt prenove mansarde sicer na Vladi Republike Slovenije uvrstili v veljavni Načrt razvojnih programov 2022–2025 in vrednost projekta ocenili na 1.940.201,72 evrov z DDV. "Z izvedbo investicije bo zagotovljeno varnejše in prijetnejše bivalno okolje za stanovalce in svojce, večja zasebnost stanovalcev, varnejši delovni pogoji za zaposlene ter ločenost čistih in nečistih poti za preprečevanje širjenja okužb. Omogočena bo tudi vzpostavitev sivih in rdečih con," smo poročali maja.

Javno naročilo

Ponudbe za omenjeno javno naročilo in prenovo mansarde v Domu starejših občanov zbirajo do 22. decembra, je razvidno iz javno dostopnih virov.

krško
dom starejših občanov krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja