Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
13.02.2023
07:22
Karcher robotski sesalniki
Karcher robotski sesalniki
Hiter tempo življenja nas je prisilil k temu, da ljudje neprestano iščemo načine, kako bi si olajšali vsakodnevna opravila.

S kakovostnim robotskim sesalnikom Kärcher je to zelo enostavno, zato je skrajni čas, da jih spoznate.

Robotski sesalniki niso več novost, saj jih poznamo že skoraj dve desetletji. Z vsakim letom in novim modelom postajajo sodobnejši, hitrejši in pametnejši.  

Kako delujejo, njihove prednosti in najbolj zanesljivi modeli – vse to in še več boste izvedeli v nadaljevanju.

Robotski sesalnik – najboljši asistent v vašem domu

Robotski sesalniki so naprave, ki v višino običajno merijo manj kot 10 cm, vendar kljub temu lahko posesajo najbolj trdovratno umazanijo, ki jim je na poti.

Glavna značilnost robotskih sesalnikov je, da samodejno sesajo tla, nekateri sodobnejši modeli pa jih celo pobrišejo.

V ta namen ima robotski sesalnik posebno posodico za smeti, ki jo je potrebno redno prazniti. Tisti modeli, ki so namenjeni brisanju tal, pa imajo dodatno posodico za vodo.

Robotski sesalnik Karcher

Robotski sesalniki se po stanovanju pomikajo po naključnem načrtu čiščenja, kar pomeni, da spremenijo smer, ko naletijo na oviro. Sodobnejši modeli pa imajo že lasersko tehnologijo, kar pomeni, da skenirajo prostor in se na podlagi tega držijo načrta čiščenja.

Robotske sesalnike poganja baterija, katere zmogljivost se razlikuje med posameznimi modeli.

Zmogljivost baterije določa, koliko časa lahko deluje robotski sesalnik brez premora, zato dobro pomislite na velikost površine, ki jo bo vaš robot sesal. Po vsakem sesanju je potrebno baterijo napolniti, za kar ima vsak robot svojo lastno polnilno postajo.

Prednosti robotskih sesalnikov

Dobro vemo, da je sesanje eno tistih opravil, ki je nujno v vsakem domu in zaradi katerega nastane prepir v marsikaterem gospodinjstvu.

Z robotskim sesalnikom boste imeli zagotovo eno opravilo manj, poleg tega pa ima še mnoge druge prednosti:

 • robotski sesalnik vam olajša čiščenje doma,
 • z robotskim sesalnikom prihranite čas,
 • robotski sesalnik vam ponuja številne napredne funkcije,
 • z robotskim sesalnikom očistite dom tudi, ko vas ni doma,
 • robotski sesalnik ne zahteva nobenega vzdrževanja,
 • robotski sesalnik se samodejno napolni.
Prednosti robotskih sesalnikov

Kärcher robotski sesalniki RCV 3 in RCV 5

Danes so na voljo številne blagovne znamke robotskih sesalnikov. Prepričani smo, da boste zadovoljni, če izberete Kärcher sesalec, saj gre za izjemno zmogljivo napravo. 

V Kärcherjevi ponudbi robotskih sesalcev lahko izbirate med dvema modeloma.

Kärcher RCV 3

Robotski sesalnik RCV 3 zmore tako sesanje kot tudi brisanje. Primeren je za čiščenje vseh vrst trdih talnih oblog in preprog z nizkimi dlakami.

S posebno aplikacijo lahko prilagodite čiščenje svojim potrebam in nastavite čiščenje za vsak prostor posebej – tudi takrat, ko vas ni doma.

 

Karcher robotski sesalnik RCV3

Vse sobe so preslikane z natančno navigacijo LIDAR in občutljivimi senzorji, ki pravočasno zaznajo vse ovire pred seboj.

Kärcher RCV 5

Robotski sesalnik Kärcher RCV 5 vam ponuja vse, kar vam ponuja model RCV 3, le da je še bolj izpopolnjen. Poleg navigacije LIDAR ima ta robot še dvojni laserski sistem in kamero (deluje s pomočjo umetne inteligence), kar pripomore k temu, da pravočasno zazna in premaga vsako oviro.

Karcher RCV5

Ta robotski sesalnik se pohvali tudi s funkcijo AUTO Boost, ki zagotavlja dodatno moč pri sesanju vseh tekstilnih površin.

Zakaj izbrati Kärcher robotske sesalnike?

Verjetno se sprašujete, zakaj bi med širokim izborom robotskih sesalnikov izbrali ravno robote podjetja Kärcher?

Če se boste bolj natančno poglobili v njihove tehnične lastnosti, boste zelo kmalu ugotovili, da gre za zmogljive naprave, ki vam nudijo:

 • 3-stopenjsko čiščenje: Rotirajoča krtača, stranska krtača za robove in ventilator poskrbijo za zanesljivo sesanje in transport suhe umazanije v vgradno posodo za smeti
 • Mokro brisanje: Kärcherjevi robotski sesalniki tla tudi pobrišejo. V ta namen ima robot na spodnji strani pritrjeno krpo iz mikrovlaken in rezervoar za vodo.
 • Natančna navigacija LIDAR: Senzorji LIDAR omogočajo natančno sliko prostorov in s tem tudi natančen načrt čiščenja skozi vse prostore v vašem domu, tudi v temi.
 • Senzorji proti padcu: Senzorji robotskih sesalnikov Kärcher neprestano skenirajo tla in zaznavajo morebitne neravnine pred seboj, da ne pride do padca.
 • Čiščenje tekstilnih preprog do višine 18 mm: Robotski sesalniki brez večjih težav posesajo preproge z nizkimi dlakami do višine 18 mm.
 • Auto Boost funkcija: Poseben ultrazvočni senzor zazna preproge in aktivira funkcijo Auto Boost za največjo moč sesanja na preprogah
 • Aplikacija Kärcher Home Robots: Aplikacija omogoča dostop do vseh pomembnih funkcij robotskega sesalnika, vpogled v zgodovino čiščenja, dodatno statistiko in vam nudi možnost avtonomnega čiščenja. Z njeno pomočjo lahko točno določite območja čiščenja, načine čiščenja, urnik čiščenja ali ustvarite zemljevid čiščenja. In vse to z vašim pametnim telefonom!

Izkoristite izjemno sesalno moč in številne napredne funkcije Kärcher robotskih sesalnikov. Prepričani smo, da vas v nobenem pogledu ne bodo razočarali!

oglasna novica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja