Skip to main content
Sreda, 21. februar 2024
04.04.2023
14:12
Na Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino z Brežice so v sodelovanju s Komunalo
Brežice minulo soboto organizirali prvo, tematsko obarvano, Velikonočno tržnico.

Velikonočni sejem na Tržnici Brežice

BREŽICE "Osrednji namen projekta je postopno, projektno oživljanje tržnice, ki na tem mestu stoji še 57 let. Pester nabor lokalnih ponudnikov in spremljevalni program je tako v soboto na tržnico privabil več kot 500 obiskovalcev," pravijo v Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice.

Želijo oživiti tržnico

Stalnim ponudnikom so se tokrat pridružili tudi nekateri ponudniki, ki so minuli teden prejeli certifikat kakovosti kolektivne blagovne znamke »Brežice Selection/Izbrano«. Za glasbeno spremljavo in še bolj živahno vzdušje med obiskovalci, je poskrbel Ansambel bratov Žerjav, za najmlajše obiskovalce tržnice pa so vzporedno skrbele animatorke, ki so pripravile poslikavo obraza in delavnico izdelave tradicionalnih butaric ter voščilnic.

Nagrade za najlepše pobarvano jajce

"Razglasili smo tudi zmagovalce v tekmovanju za najlepše pobarvano velikonočno jajce. Prejemniki nagrad so bili Jožica Petrišič in VDC Brežice. Želimo si, da bi tudi v bodoče bila brežiška tržnica dobro obiskana, da bi se ljudje še v večjem številu na tržnico radi vračali, in da tržnica postane malo mesto druženja ob nakupovanju, ki bi ga kot zanimivega prepoznali tudi turisti, ki se nahajajo na naši destinaciji," dodajajo v sporočilu.

Fotogalerija (Foto: ZPTM Brežice):

brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice