Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
01.03.2023
12:57
Okusi Posavja
Foto: arhiv ePosavje
V Krškem si želijo prireditev z manj odpadki in v ta namen bodo naslednji torek pripravili predavanje in delavnico z naslovom Prireditve brez odpadkov. Predavanje je namenjeno organizatorjem dogodkov.

Prireditve z manj odpadki

Na prireditve prinesite svoj kozarec

KRŠKO Na Centru za podjetništvo in turizem Krško v poletnih in jesenskih dneh med drugim organizirajo prireditve Festival piva Krško, Družinski piknik v parku in Ulični festival okusi Posavja. In že vrsto let si prizadevajo, da bi na prireditvah zmanjšali prisotnsost plastike. "Smo tudi podpisnik zaveze MANJ plastike, VEČ trajnosti. Še več, obiskovalce namreč pozivamo, da na prireditev celo prinesejo kozarec oz. skodelico s sabo," dodajajo.

Predavanje in delavnica

Ob tem vse organizatorje prireditev v Mestni občini Krško vabijo na predavanje in delavnico z naslovom Prireditve brez odpadkov. Delavnica bo v torek, 7. marca 2023, ob 16. uri v dvorani A Mestne občine Krško, predavanje in delavnico bo izvedla Ana Golja iz Društva Ekologi brez meja.

Zero Waste prireditve

Kot obljubljajo, bi boste organizatorji dogodkov odgovorili tudi na tri vprašanja. Kako dobro poznamo lastno prireditev? Ali vemo kaj je to Zero Waste? Odpadki, ki jih ustvarimo na prireditvi? "Na delavnici bomo razmislili o pozitivnih spremembah, ki jih lahko uvedemo kot organizatorji prireditev in si odgovorili na vprašanje, kakšne prireditve in turizem si želimo, kaj lahko sami naredimo, spoznali možnosti in postopke za dodelitev Zero Waste naziva ter spoznali pozitivne primere iz Slovenije, ki že nosijo naziv Zero Waste prireditev, hotel, občina," so še zapisali.

Podpisali bodo tudi dva dokumenta

Na dogodku bo župan Mestne občine Krško Janez Kerin bo podpisal Zeleno zavezo Slovenskega turizma, direktorica Centra za podjetništvo in turizem Krško, Kristina Ogorevc Račič pa bo podpisala zavezo Prireditev z manj odpadki.

cpt krško
krško
turizem

Pridružite se nam