Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
11.04.2022
12:49
Drugi blok, energetsko dovoljenje
Foto: arhiv ePosavje.com
Brežiški župan Ivan Molan poudarja, da bi morali pri umeščanju drugega bloka krške nuklearke večjo vlogo kot doslej nameniti tudi ostalim posavskim občinam.

O tem, da bi bilo treba v izgradnjo JEK2 vključiti ostale posavske občine

BREŽICE "Kot občina, ki živi v neposredni bližini izjemno pomembnega objekta kot je Nuklearna elektrarna Krško, bomo v prihodnosti želeli biti aktivno vključeni v umeščanje JEK2," nam je v Brežicah povedal tamkajšnji župan Ivan Molan.

O delitvi rente in število prebivalcev

Na vprašanje, kako in v kakšni obliki pričakujejo nadgradnjo dosedanje aktivnosti, Molan pravi, da bo potrebno uskladiti obveščanje o vseh aktivnostih ter z javnostjo komunicirati o pozitivnih in negativnih stvareh. "Verjamem, da bo prej potrebno določiti ali odškodnino ali rento še naprej, kako se bo delila." Po njegovem mnenju je pomembno, da pri delitvi rente šteje število prebivalcev v krogu okoli elektrarne.

Dodaten zagon in razvoj celotnega Posavja

V projektu novega bloka Molan vidi tudi dodaten zagon in razvoj celotnega Posavja, "kjer bi bilo potrebno vključiti tudi občine Sevnico in Kostanjevico na Krki." Župan še dodaja, da bi bilo potrebno najti model, po katerem bi moralo posavsko okolje dobiti več od tega. "Verjamem, da je nov objekt nujen, da je potreben za samooskrbo in brezogljično družbo."

energetika
drugi blok
brežice
video

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja