Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
28.09.2022
12:55
Skupna količina padavin do sobote
Grafika: ARSO
Vremenoslovci opozarjajo, da je v naslednjih treh dneh zelo velika verjetnost za deževje z močnimi in dolgotrajnimi nalivi.

Pod vplivom močnih in vlažnih višinskih jugozahodnih vetrov

KRŠKO Po meteorološki prognozi Agencije Republike Slovenije za okolje bodo naši kraji danes ponoči, v četrtek in v petek pod vplivom močnih in vlažnih višinskih jugozahodnih vetrov, na območju severnega Jadrana pa bo tudi ciklonsko območje.

Zelo velika verjetnost za deževje z močnimi in dolgotrajnimi nalivi

V plitvi plasti pri tleh bo vzhodno od alpsko-dinarske pregrade pihal vzhodni in jugovzhodni veter, zahodno od pregrade pa jugozahodnik. Od danes zvečer do noči na soboto je predvsem na območju zahodne, osrednje in južne Slovenije zelo velika verjetnost za deževje z močnimi in dolgotrajnimi nalivi, ki lahko dlje časa vztrajajo na enem območju.

Kako kaže?

Sreda

V sredo popoldne bo pretežno oblačno, nekaj jasnine bo lahko na severovzhodu. Predvsem v zahodni polovici države bodo možne plohe, ni izključena tudi kakšna nevihta. Ponekod bo zapihal južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem do 21 °C.

Noč na četrtek

Zvečer se bodo padavine na zahodu okrepile in se ponoči razširile nad vso Slovenijo, vmes bodo tudi nevihte z nalivi. Ob morju bo pihal jugo. Jutranje temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem okoli 16 °C.

Četrtek

V četrtek bo večinoma oblačno z obilnejšimi padavinami, pojavljale se bodo tudi nevihte. Manj dežja bo ob morju, kjer bo pihal okrepljen jugo. Ponekod v notranjosti bo zapihal severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 18, na Primorskem do 22 °C.

Vir: ARSO

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam