Skip to main content
V Posavju 3° C Sreda, 30. november 2022
09.11.2022
21:23
Jesen v Mladinskem centru Brežice je večgeneracijsko in programsko pestro obarvana.

Jesen v Mladinskem centru Brežice

BREŽICE V Mladinskem centru Brežice so poleg izvedenih različnih mladinskih delavnic in gostovanja skupine iz Bolgarije, bogatega kulturnega programa ter kariernega sejma, aktivni tudi na projektnem področju.

Prvi karierni sejem in redno obveščanje mladih o poklicnih možnostih

29. septembra 2022 smo v MC Brežice organizirali prvi karierni sejem, kjer se nam je pridružilo 35 različnih delodajalcev in več kot 400 mladih udeležencev iz Posavja. Na dogodku smo mlade seznanjali z možnostmi zaposlitve in potencialnimi delodajalci ter podjetjem ponudili priložnost povezovanja. V naših prostorih se odvijajo tudi predavanja za študente Fakultete za turizem Univerze v Mariboru. Sodelavci ZPTM se redno odzivamo na pobude s predstavitvami zaposlitvenih možnosti tako v ZPTM kot v občini ter širši regiji. 

Pridobili naziv EURODESK regionalni partner in izvedli prenos dobrih praks z Bolgari

V okviru pridobljenega naziva bomo še naprej stremeli h kakovostnemu informiranju mladih in sicer na način, da zagotavljamo informacije o evropski mladinski politiki in omogočamo prostor za prenos dobrih praks ter izmenjavo izkušenj med akterji na področju informiranja, svetujemo mladim in jih informiramo o obstoju mreže Eurodesk in evropskih programov mobilnosti. Mednarodni prenos dobrih praks smo izvedli znotraj tedenskega delovnega srečanja, ko smo v prostorih MC Brežice gostili mladinsko izmenjavo iz Mladinskega centra Plovdiv, Bolgarija. Tako kot mi, so tudi kolegi iz Bolgarije del prestižnega znaka kakovosti, ki ga podeljuje Svet Evrope. Skozi različne aktivnostih smo delili dobre prakse, različne načine izvedbe delavnic, spoznavali projekte ipd. Tudi naši prostovoljci so pokazali odlične vodstvene in izvedbene sposobnosti ter poskrbeli za dobro počutje in energične dni. 

Fotogalerija (Foto: MC Brežice):

Začetek projekta Mladi za šport in delavnice o vrednotah

V septembru smo pričeli z izvedbo aktivnosti projekta Mladi za šport, kjer je vodilni partner Zavod za šport Slovenske Konjice. Namen projekta je pričeti s strukturiranim pristopom k reševanju športne ne aktivacije mladih, osrednja cilja projekta pa sta analiza dejanske vključenosti mladih med 15. in 29. letom v športne aktivnosti ter priprava definiranih in končnih ukrepov, ki bodo predstavljeni in implementirani na lokalni ravni. Zato v okviru projekta zbiramo podatke o športnih aktivnostih v Občini Brežice in vas vabimo k izpolnitvi ankete: https://www.1ka.si/a/37088006. Ob finančni podpori Občine Brežice to jesen skupaj z društvom Vilinski ključ izvajamo delavnice o vrednotah v vrtcih in na osnovnih šolah občine Brežice, ki so jih mladi odlično sprejeli in v katerih radi sodelujejo.

Vir: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice

mc brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja