Skip to main content
Sobota, 13. april 2024
30.10.2023
11:52
Foto: DSP
Zveza Sonček obeležila štiri desetletja delovanja. Na svečanosti v Kongresnem centru Brdo je zlati znak prejela tudi Nataša Solomun, predsednica Društva za cerebralno paralizo Sonček Posavje.

Slovesna obeležitev obletnice

Petega oktobra je Zveza Sonček v Kongresnem centru Brdo slovesno praznovala 40 let svojega delovanja. Dogodek je bil obeležen s podelitvijo zlatih znakov in priznanj ter bogatim kulturnim programom. Od leta 2012 je Nataša Solomun predsednica Društva za cerebralno paralizo Sonček Posavje. Bila je med prejemniki zlatih znakov Zveze Sonček. Pod njeno vodstvom društvo uspešno ponuja širok spekter programov za svoje člane: od hipoterapije, glasbenih terapij, do vadbe za gibalno ovirane in plesa na invalidskih vozičkih. Njena energija in srčnost omogočata, da so vsi člani društva lahko aktivni, če si to želijo.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Sodelovanje in povezovanje za boljše delovanje

Društvo Sonček Posavje, ki deluje že od leta 1995, se značilno odlično povezuje z lokalnim okoljem. Sodelujejo z različnimi društvi, zdravstvenim domom Krško, razvojnimi vrtci v Posavju in Osnovno šolo Mihajla Rostoharja. Dejavni so tudi v delovni skupini Planinske zveze Slovenije. Poleg Nataše Solomun so zlati znak prejeli še Helena Kos, Martin Lažeta, Smiljana Urh Milanović in Lojze Tomaževič. Slavnostno prireditev sta z besedami obogatila dr. Jasna Murgel, predsednica Zveze Sonček in Marko Lotrič, predsednik Državnega sveta RS.

Kulturni program

Nastopili so Vlado Kreslin, Plesna skupina Sonček iz Maribora, Plesna šola PIKA, Društvo za cerebralno paralizo Sonček Celje in Mešani pevski zbor »Men se poje«.

društvo sonček posavje

Pridružite se nam