Skip to main content
V Posavju N/A° C Sreda, 17. april 2024
30.03.2024
17:27
Foto: ZPM Krško
Zmajček Jurček je v sredo, 27. marca 2024, pripotoval iz Dobove v Kostanjevico na Krki in s seboj prinesel nove naloge.

V Kostanjevico na Krki je prispel zelen in kot je rekla Tiana (5 let) iz Dobove, včasih nagajiv zmajček Jurček. Tokrat smo prvič doživeli, da smo slišali o našemu zmajčku tudi nekaj drugega. Tiana nam je še zaupala, da zna večkrat povedati kakšno grdo besedo, ampak so ga potem otroci spomnili, da to ni lepo. Veseli nas, da Jurček v otroku vzpodbuja domišljijo in jih uči novih stvari.

V Kostanjevico je prispela najstarejša skupina, čebelice, ki so s seboj prinesli kar gozd, namesto otrok pa so prišle živali, lovec, babica in Rdeča Kapica. Predstava je bila več kot odlična, da tudi Kostanjevčanom ni bilo problem stati na nogah nekaj minut. Zapeli so še nekaj znanih otroških pesmi, nato pa so dobovski vrtičkarji predali v skrb zmajčka Jurčka Kostanjevčanom.

Fotogalerija (Foto: ZPM Krško):

Zmajček Jurček vrtcem predaja naloge. In v Dobovi je bilo zabavno in pestro. Kot je povedala koordinatorka Zelenega nahrbtnika iz Vrtca Najdihojca pri OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova, Vesna Supančič Čančer, je bila njihova naloga "... s področja naravoslovja, natančneje s področja žuželk. Največ smo opzaovali in spoznavali živali. Naredili smo plakate in tabele. S pomočjo matematičnih tabel in žuželk pa smo sešteval in prešteval." Mala drobna bitja so z lupami iskali na travniku, ob potočku in na polju. V igralnici so postavili hiško za deževnike, na igrišču pa hotel za žuželke. Obiskali so tudi čebelarja in izvedeli zakaj so čebele dobre, izdeleli pa so tudi didaktične igrače za fino motoriko.

"V sodelovanju z brežiško športno dvorano smo imeli še gibalno urico, v naši igralnici pa smo postavili pajkovo mrežo, da so otroci tudi plezali. Vrtec pa je danes okrašen z metuljčki in pajki iz odpadnega materiala," je še povedala Čančerjeva.

Tiana iz Dobove je povedala, da so ji bile med vsemi živalmi, ki so jih spoznali, najbolj všeč veverica, gosenica in pikapolonica, ker so prijazne in lepe.

Vir: ZPM Krško

zpm krško
kostanjevica na krki

Pridružite se nam