Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
21.11.2023
14:03
Foto: ZPM Krško
Ob svetovnem dnevu otroka so v Dnevnem centru Zveze prijateljev mladine (ZPM) Krško, ravnateljem osnovnih šol v Mestni občini Krško v roke predali didaktični pripomoček Klavdije Mirt.

Svetovni dan otroka

20. novembra obeležujemo svetovni dan otroka. Ob tej priložnosti so se na Zvezi prijateljev mladine Krško odločili povabiti ravnatelje osnovnih šol v Mestni občini Krško, z razlogom predaje kompletov didaktičnega pripomočka Čudoviti svet besed, avtorice Klavdije Mirt.

Ob uvodnem pozdravu predsednika ZPM Krško Uroša Brezovška, so se zbrani spomnili na praznovanje 70 let krške Zveze kot tudi matične Zveze, Zveze prijateljev mladine Slovenije. Brezovšek je predstavil še podporno-izobraževalni center ZPMS – Modra postaja.

Glavni razlog srečanja je bil predaja didaktičnega kompleta avtorice Klavdije Mirt, profesorice razrednega pouka na Osnovni šoli Leskovec pri Krškem.

Fotogalerija (Foto: ZPM Krško):

Didaktične komplete darovali osmim šolam

Mestna četrt Krško podpira kvalitetne projekte in posameznike z zanosom, pri čemer so kot tako spoznali tudi Klavdijo Mirt. Podprli so jo z nakupom osmih kompletov njenega didaktičnega pripomočka in jih podarili ZPM Krško, kjer so se teh osmih kompletov odločili podariti osmim šolam v krški občini. S to gesto sta Mestna četrt Krško in ZPM Krško omogočila, da je prišel komplet v roke tistim, katerim je tudi namenjen.

Na pobudo Mestne četrti Krško in njene predsednice ter častne pokroviteljice ZPM Krško, Tajane Dvoršek, je ZPM Krško v soorganizaciji z Valvasorjevo knjižnico Krško 9. novembra 2023 organizirala uradno predstavitev. Tri ponedeljke pa so rezervirali še delavnicam, ki jih vodi Mirtova.

zpm krško
šole v posavju
mestna četrt krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi