Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
23.06.2023
14:33
Foto: Občina Brežice
Brežiški župan Ivan Molan je na grajskem dvorišču Posavskega muzeja podelil priznanja najuspešnejšim devetošolcem ter osnovnošolkam in osnovnošolcem za izjemen učni uspeh v šolskem letu 2022/2023.

Župan Ivan Molan nagradil najuspešnejše devetošolce Brežic

V ponedeljek, 19. junija, je župan Občine Brežice Ivan Molan na grajskem dvorišču Posavskega muzeja Brežice sprejel najuspešnejše devetošolce in devetošolke ter osnovnošolke in osnovnošolce, ki so se v šolskem letu 2022/2023 še posebej odlikovali. Prvič so bila podeljena knjižna priznanja tudi za naziv Zlata bralka, zlati bralec, ki si ga pridobijo devetošolci z branjem za Bralno značko vseh devet let osnovne šole. Letos je osnovnošolsko izobraževanje z izjemnim učnim uspehom zaključilo 50 devetošolk in devetošolcev iz osmih osnovnih šol v brežiški občini. Ob tej priložnosti je župan Ivan Molan 129 učenkam in učencem v priznanje in spomin podelil knjižne nagrade, kar še potrjuje naziv Branju prijazna občina, ki ga je brežiška občina prejela leta 2018.

Odličnjaki in odličnjakinje: Osupljiva statistika šolskega leta 2022/2023

Devetošolke in devetošolci, ki so ves čas osnovnošolskega izobraževanja dosegali izjemen učni uspeh: iz OŠ Artiče Lamija Kurspahić, Gašper Presker, Ema Razpotnik, Julija Grašak, Ajda Ivanšek, Evelina Pernišek in Maruša Senica; iz OŠ Bizeljsko Kiara Špeljak; iz OŠ Brežice  Dimitrije Cocojević, Jazon Krošelj, Maks Božiček, Mark Blažinčič, Mateja Slakonja, Ajda Bibič, Noa Urša Ribič, Isadora Godler, Gaja Vahčič, Jaka Šoško, Gloria Zofič, Zarja Bončina, Vita Smrekar, Miha Bašič, Zara Kramžer, Lana Kurajić, Lana  Krošelj, Karla Levec, Leon Recer, Inja Janžič, Jaša Pavlin, Janoš Davidović, Nejc Tomše in Lukas Vinkler; iz OŠ Cerklje ob Krki Hajdi Haler, Janez Lekše, Zala Pungerčar in Kiara Strgar;  iz OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova Anej Šitnik, Vita Vučajnk, Karla Ogorevc, Pina Rožman in Zala Frigelj; iz OŠ Globoko Neli Škofca, Ana Kržan in  Valentina Kos;  iz OŠ Maksa Pleteršnika Pišece Tinkara Dušič, Justinjan Verstovšek, Pika Skrivalnik in Ana Jagrič ter iz OŠ Velika Dolina Leon Gajski in Katja Bizjak.

Zlato na več področjih: Izjemen uspeh učencev v različnih disciplinah

Poleg izjemnega učnega uspeha so učenke in učenci v šolskem letu 2022/2023 osvojili 28 zlatih priznanj, pet zlatih plaket, tri 1. nagrade in tri 1. mesta. Področja, na katerih so posamezno blesteli osnovnošolci, so: glasba (saksofon, harmonika, klavir, tamburica), matematična logika, biologija, slovenščina, nemščina, angleščina, kriptografija, logika, tehnika, ples, poezija, gledališče – lutke in  šport (košarka, skok v višino). Ekipno so učenke in učenci osvojili zlato plaketo na srečanju lutkovnih in otroških gledaliških skupin Slovenije in zlato priznanje na državnem tekmovanju v disciplini plesna produkcija na Šolskem plesnem festivalu (otroška lutkovna skupina Pšečani iz OŠ Maksa Pleteršnika Pišece, učenke iz OŠ Brežice). Na področju šolskih športnih tekmovanj na ravni države so bili ekipno najuspešnejši učenke in učenci iz OŠ Brežice –  osvojili so prvo mesto na državnem tekmovanju v košarki 3x3.

Osnovnošolke in osnovnošolci, ki so v tem šolskem letu osvojili zlata priznanja in plakete ter 1. nagrade ali 1. mesta na šolskih državnih in mednarodnih tekmovanjih: iz OŠ Artiče Lamija Kurspahić in Vid Žerjav, iz OŠ Bizeljsko Anže Lupšina in Kiara Špeljak, iz OŠ Brežice Sergeja Rašović, Dimitrije Cocojević, Isadora Godler, Filip Jurkas, Živa Tomše, Matija Barlič, Lana Piškur, Bojana Nikolov, Lana Kurajić, Izabela Golobič Komatar, Žan Zajec, Luka Urek, Anej Rangus, Žiga Franko, Agnesa Krasniqi in Jaka Cirnski, iz OŠ Globoko Neža Gregorevčič in Neli Škofca, iz GŠ Brežice Val Vučajnk, Lara Mladkovič, Izak Vukič, Daniel Rožman, Julija Ferenčak, Julija Petan in Miha Knez ter iz OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova Alina Marija Veble, Pina Rožman in Zala Rogič.

Fotogalerija (Foto: Občina Brežice)

Zlati bralci in bralke: Posebno priznanje za devetletno sodelovanje v Bralni znački

Zlate bralke in zlati bralci (devet let sodelovanja v projektu Bralna značka) so:  iz OŠ Artiče Ema Razpotnik, Julija Grašak, Ajda Ivanšek, Gašper Presker in Hana Rostohar; iz OŠ Bizeljsko Kiara Špeljak in Žiga Kovačič; iz OŠ Brežice Jazon Krošelj, Luka Marshall Fux, Maks Božiček, Mark  Blažinčič, Dimitrije Cocojević, Mateja Slakonja, Anja Pečar, Zarja Bončina, Matic Bratanič, Filip Feguš, Kaja Pangerčič, Vita Smrekar, Lucija Kolić, Zara Kramžer, Lana Kurajić, Sara  Jurkas, Anamarija Novosel, Nika Fuks, Jovana Tomić, Nika Držanič, Ema Žnideršič, Noa Urša Ribič, Isadora Godler, Gloria Zofič, Gaja Vahčič, Enej Mlakar, Jaka Šoško in Oskar Račič; iz OŠ Cerklje ob Krki Zala Pungerčar;  iz OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova Pina Rožman, Zala Frigelj, Karla Ogorevc, Vita Vučajnk, Julija Slaček Pavuna in Elena Škrobot; iz OŠ Globoko Eva Julija Borovšak, Lea Francekovič, Valentina Kos, Ana Kržan, Nik Lekše, Anika Lepšina, Marija Pšeničnik in Neli Škofca;  iz OŠ Maksa Pleteršnika Pišece Tinkara Dušič in Pika Skrivalnik ter iz OŠ Velika Dolina Larisa Škofljanc.

Župan Ivan Molan je vsem prejemnikom knjižnih nagrad čestital, jim zaželel uspešno nadaljnjo učno pot in lepe počitnice. Kot je poudaril župan v svojem nagovoru, so za uspehe otrok zaslužni starši, učitelji in mentorji. "Bodite ponosni na svoje otroke, ti so naša prihodnost", je še dodal župan.

Kulturni program: Talenti Glasbene šole Brežice zaznamovali dogodek

Kulturni program so oblikovali učenci in učitelji Glasbene šole Brežice  - trobilni ansambel in kvartet saksofonov  - Laren Avsec (trobenta), Aljaž Vučajnk (trobenta), Aljoša Sotelšek (pozavna), Leja Sušin (pozavna) z mentorjema Tonijem Škalerjem in Miranom Petelincem ter Izak Vukič (sopran saksofon), Julija Veršec (alt saksofon), Nika Urek (tenor saksofon) in  Luka Rihter  (bariton saksofon) z mentorjem Simonom Šircem in mažoretke iz skupine Senior Kulturno športnega društva mažoretke Dobova. Program je povezovala Anja Urek.

brežice
šola

Pridružite se nam