Skip to main content
V Posavju 5.6° C Nedelja, 28. 2024
23.08.2023
12:28
Rekreativni kolesarski maraton v Krškem
Foto: RKD Krško
Rekreativno kolesarsko društvo Krško v nedeljo, 22. avgusta 2023, znova organiziralo kolesarski Maraton po deželi cvička, tokrat že 19-tič. po vrsti, maraton vseh presežkov.

Rekreativni kolesarski maraton v Krškem

KRŠKO Na Trgu Matije Gubca v Krškem se je v nedeljo dopoldne zbralo veliko ljubiteljev kolesarjenja, skoraj 350 udeležencev ne le iz Posavja, ampak iz krajev širom po Sloveniji so vse prišli kolesarit v Posavje. Največ je bilo domačih kolesarjev. Izbirali so lahko med tremi (zaradi zapore ceste med Krško in vasjo in Čatežem ob Sav) nekoliko prenovljenimi trasami - daljšo 65-kilometrsko, krajšo 36-kilometrsko in otroškim »čričkovim« 6-kilometrskim maratonom. Vsak kolesar na krajši ali daljši trasi je prejel poleg majice ter vode, še majico, otroci pa so se poleg malice posladkali še s sladoledom. Vsi kolesarji so prejeli tudi medalje. Pred štartom so jih pozdravili in nagovorili župan Mestne občine Krško g. Janez Kerin, predsednik RKD Krško Luka Šebek in sodelavec Kolesarske zveze Slovenije Milan Knez. Prireditev že vrsto let prikupno moderira domačinka Anita Petrič.

Prireditev načeloma ni tekmovalnega značaja, so se pa med hitrimi in malo manj hitrimi za dvigovanje egov seveda pošteno ‘udarjali’ za interne zmage. Za prevzem najžlahtnejše kovine sta bila najhitrejša Uroš Vene (veliki) in Žiga Božič (mali maraton) med moškimi ter Vesna Alegro Baznik (veliki) in Tina Zagorc (mali maraton) med ženskami. Pokal sta prejela tudi najstarejša kolesarka Irena Berčon iz Trbovelj in najstarejši kolesar domačin Đuro Kovač. Pokal je prejela tudi najštevilčnejša, ekipa Balanca iz Mokronoga. Vsi prejemniki pokalov so prejeli tudi penino in vina vinske Kleti Krško. Ob zaključku je organizator med udeleženci izžrebal več kot 70 nagrad, med drugim športna kolesarska očala podjetja Mint sport iz Krškega, športno opremo znamke »eleven« Luka Povhe s.p. Glavna nagrada kolo, ki ga je skupaj z društvom RKD Krško poklonil Matjaž Traven iz Kolesarskega centra Krško se je selila v Brežice. Domači triatlonec Slavko Petrič je kot posebno kolesarsko nagrado udeležencem poklonil tri kakovostne kolesarske gume.

Fotogalerija (Foto: RKD Krško):

Predsednik RKD Luka Šebek je ob zaključku povedal: »Doživeli smo pravi kolesarski praznik celotnega Krškega in Posavja. S svojo prisotnostjo je trud nas organizatorjev nagradilo lepo število kolesarjev. Želja je, da skozi leta še zrastemo v prireditev, na kateri preprosto ne moreš manjkati. Želimo si povezave s kakšnim drugim športnim in kulturnimi dogodki, vse bolj razvijamo prireditveni prostor, ki se polni z zainteresiranimi ponudniki.« RKD Krško se najlepše zahvaljuje tudi Mladinskemu centru Krško za ozvočenje, redarjem ob trasi, motoristom MK Ketna in Društvu ljubiteljev motorjev Matija Gubec ter zdravstveni službi Paramedic iz Ljubljane, ki so poskrbeli za varnost vseh kolesarjev in kolesark.

RKD Krško seveda že sedaj vabi kolesarje, da se tudi prihodnje leto, tretjo nedeljo v avgustu ponovno zopet udeležijo že 20. Kolesarskega maratona po deželi cvička. Omenimo še sponzorje in donatorje, ki so omogočili izvedbo prireditve: Mestna občina Krško, Občina Brežice, Hidroelektrarne na spodnji Savi, TEB Brestanica, Rudar Senovo, Vinska klet Krško, Resistec, SAX reklame, slaščičarna Jagoda, Center za kineziologijo in rehabilitacijo Zala KR, Pizza To Go in drugi.

RKD Krško

krško
kolesarstvo
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi