Skip to main content
V Posavju 4.3° C Sreda, 24. 2024
25.09.2022
13:08
RK Krško, poraz, Novo mesto
Foto: arhiv ePosavje
V 3. krogu 1. slovenske rokometne lige polovičen uspeh posavskih rokometašev. Krčani so izgubili na gostovanju v Novem mestu, Dobovčani so v domači dvorani zabeležili prvo letošnjo zmago.

Krčani poraženi v Novem mestu

Krški rokometaši so gostovali pri Krki v Novem mestu in še v 21. minut srečanja vodili pri rezultatu 8:9, do konca polčasa pa popustili in prvi del je pripadel domačinom z rezultatom 16:11. V drugem delu niso uspeli več uloviti domačinov, zaostajali so že za 8 zadetkov, ob koncu pa je bil rezultat 29:23. Pri Krčanih sta največ zadetkov dosegla Glaser (6) in Sintič (4), pri Novomeščanih je Blaževič zbral 14 obramb. V naslednjem krogu v Krško prihaja ekipa RD Urbanscape Loka.

Dobovčani premagali Sviš

So pa bili zato za razliko od Krčanov uspešnejši Dobovčani, ki so pred domačini gledalci premagali Sviš iz Ivančne Gorice. Ob polčasu so imeli le zadetek prednosti (15:14), tekmeca pa so strli šele v zadnjih minutah srečanja ter je ob zadnjem zvoku sirene veselili zmage z rezultatom 29:26. Pri domačih sta bila najuspešnejša kapetan Mlakar in Šukić s sedmimi zadetki, po štiri sta dosegla Latković in Dragan. Naslednjo soboto gostujejo v Ribnici.

rokomet
krško
dobova
rk dobova
rokometni klub krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja