Skip to main content
V Posavju 4.8° C Torek, 23. 2024
05.04.2022
20:47
Alex Novak, AMD Brežice
Foto: AMD Brežice
Mladi brežiški motokrosist Alex Novak je na dirki v Požegi na Hrvaškem pripeljal do prve zmage v novi sezoni.

Namesto na Prilipe na dirko v Požego

KRŠKO Po prestavljenem terminu prve dirke državnega prvenstva, ki bi morala biti ta vikend na Prilipah pri Brežicah, so se nekateri slovenski dirkači in njihove ekipe odločile, da se za uvod v sezono pomerijo na odprtem prvenstvu Hrvaške v Požegi.

Zmaga mladega Brežičana

V razredu do 65 cc je dirko pričakovano in z veliko prednostjo dobil novopečeni član AMD Brežice Alex Novak. Drugo mesto je v isti kategoriji zasedel njegov lanski sotekmovalec pri hrvaškem klubu MCK 97 prav tako mladenič iz Posavja, točneje z Blance, Rok Gracer. Slednji je za razliko od Novaka, kljub vsemu dogajanju v zimskem obdobju ostal na hrvaški licenci. Drugo dvojno slovensko zmago sta v Požegi dosegla Borut Koščak iz Šentvida pri Stični, ki prav tako dirka s hrvaško licenco, drugega mesta pa se je veselil Simon Lavrin. V razredu do 85 cc je med Slovenci po dobri borbi drugo mesto zasedel dirkač iz Štajerske Lukas Osek, na četrtem mestu pa je dirko končal Brežičan Val Miloševič, ki prav tako dirka s hrvaško licenco. V odprtem razredu B lige pa so trije dirkači AMD Brežice uvrstili med prvo deseterico. Najbolje se je izšlo Boštjanu Milatu, ki je na koncu zasedel četrto mesto, Sašo Molan je bil peti, David Babič deveti.

Italija

Naslednji vikend se bo v sosednji Italiji v Arco di Trento odvila dirka svetovnega prvenstva MXGP in MX2, na kateri bosta nastopila Tim Gajser in Jan Pancar, kot spremljevalni program pa bosta še dve dirki evropskega prvenstva in sicer v razredu »Open« in dvotaktnih 125 cc. V manjšem razredu evropskih dirk bosta po naših informacijah nastopila Jaka Peklaj in državni prvak v 85 cc Žan Oven, ki se je letos preselil v razred do 125 cc.

Na Prilipah na veliko soboto

Otvoritvena dirka državnega prvenstva Slovenije v Prilipah pri Brežicah je bila prestavljena na veliko soboto, 16. aprila, le dva dni za tem na veliki ponedeljek, pa vse slovenske dirkače čaka druga dirka državnega prvenstva, ki jo v dogovoru AMZS in HMS o izvedbi dveh skupnih dirk. V sezoni 2022 prvo skupno dirko organizira hrvaška zveza v bližnjem Savskem Marofu, druga skupna dirka pa bo v Orehovi vasi na stezi v Radizelu prvi vikend v septembru.

M.P.

motokros
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi