Skip to main content
V Posavju 13.1° C Četrtek, 2. 2024
14.06.2023
21:27
Atleti, GEN energija
Foto: ePosavje.com
Pred odhodom na ekipno evropsko prvenstvo v atletiki so se najboljši slovenski atleti predstavili v Krškem. V ekipi za Poljsko sta tudi Posavca Jakob Urbanč in Nika Glojnarič.

Ekipno evropsko prvenstvo na Poljskem

KRŠKO Slovenska reprezentanca bo v drugi deviziji tekmovala od 20. do 22. junija v poljskem Chorzówu. Poleg predsednika Atletske zveze Slovenije Primoža Feguša, direktorja Nejca Jeraše in predsednika strokovnega sveta Alberta Šobe so bili na srečanju prisotni Tina Šutej, Maruša Mišmaš Zrimšek, Klara Lukan, Matic Ian Guček, Lia Apostolovski, Robert Renner, Matevž Šuštaršič, domačina Nika Glojnarič in Jakob Urbanč, prek spletne povezave pa Kristjan Čeh, ki je še v torek sodeloval na tekmi zlate serije svetovne atletike v Turkuju na Finskem.

Metalec kladiva Jakob Urbanč: "Cilja? Dva rekorda"

Na Poljsko se kot član atletske reprezentance odpravlja metalec kladiva Jakob Urbanč. Hrust iz Velikega Podloga ima na tokratnem ekipnem prvenstvu dve želji, obe sta povezani z rekordi. "Prva želja je osebni rekord, druga pa rekord za starejše mladince," pravi Urbanč in s temi točkami bi reprezentanci prinesel čimveč točk za uvrstitev v višjo ligo. Konkurenca bo huda. "Tu so večinoma vsi člani, mečejo krepko čez 70 metrov, bo zelo zanimivo." Urbanču do meje 70 metrov manjka še nekaj metrov. "Če bo šlo vse po načrtih, bi lahko naslednje leto presegel to mejo," dodaja.

Čaka ga še evropsko prvenstvo za starejše mladince

Po prvenstvu na Poljskem ga čaka še evropsko prvenstvo za starejše mladince, na katerem računa na čim boljšo uvrstitev in čim bližje zmagovalnem odru.

Jakob Urbanč, met kladiva

Nika Glojnarič tretja Slovenka pod 13 sekundami

Brežičanka Nika Glojnarič je prejšnji konec tedna na mitingu v avstrijskem St. Pöltnu z rezultatom 12,92 sekund v teku na 100 metrov z ovirami postavila osebni rekord in se s tem rezultatom v zgodovino slovenske atletike zapisala kot tretja Slovenka, ki ji je uspelo teči pod to mejo. Zdaj je pred njo samo še srebrna Brigita Bukovec z olimpijskih iger v Atenah s časom 12,59 sekund.

"Mislim, da so še rezerve"

"Mislim, da še ni to to in da so še rezerve. Ne bom govorila vnaprej, sezona je še dolga, tekem je še dovolj, zelo zelo sem zadovoljna s tekom. Nisem še vsega predelala," je Nika povedala na srečanju v Krškem. Dogodek ima še toliko večjo težo, saj je lani razmišljala celo o zaključku športne kariere.

"Res sem dobro pripravljena"

In s kakšnimi pričakovanji se odpravlja na Poljsko? "Imela bom dobro konkurenco, veliko jih gre pod 12,90. Moj cilj je priti v finale, potem pa bomo videli, kaj bom dala od sebe. Pričakujem dober rezultat, ker vem, da sem res dobro pripravljena in treningi ta teden dobro potekajo," dodaja.

"Cilj je, da grem na olimpijske igre"

Evropsko ekipno prvenstvo bo njena letošnja največja tekma. Glojnarič se spogleduje tudi s svetovno konkurenco in prvenstvom. "Norma je 12,78 sekund. To je res malo, 15 stotink. Ni nedosegljivo, zaenkrat ne bom nič rekla. Osebni rekord sem popravil in izpolnila cilj, ki sem si ga zastavila in dosegla." Rezultat iz Avstrije ji je tudi dobra popotnica za pogled proti olimpijskim igram. "Potrudila se bom, 15 stotink se lahko zgodi v enem teku. Cilj je, da grem na olimpijske igre. S tem tekom sem že nekaj dokazala," je še dodala.

Nika Glojnarič
atletika
brežice
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi