Skip to main content
V Posavju 21.2° C Nedelja, 28. 2024
05.07.2023
09:12
Foto: Badminton klub Pišece
"Kolesarim, da pomagam" - navdihujoča zgodba o vztrajnosti, prijateljstvu in solidarnosti. Člani Badminton kluba Pišece so v okviru mednarodnega meseca športa prekolesarili 510 km.

V humanitarni akciji "Kolesarim, da pomagam" prekolesarili 510 kilometrov

Tudi letos so starejši člani Badminton kluba Pišece izvedli humanitarno prireditev "Kolesarim, da pomagam", v sklopu mednarodnega meseca športa v občini Brežice. Na 510 kilometrov dolgo pot so se podali kolesarji Alen Mijatović, Ivan Hotko, Branko Germovšek in Gregor Božič ter njihov spremljevalni vodič in idejni vodja projekta Tadej Škof.

Etapa iz Pišec od Bihaća (Bosna in Hercegovina)

V sredo, 28. junija 2023, ob 4. uri zjutraj so se kolesarji izpred okrepčevalnice Štritof, kljub dežju podali na pot, ter preko Brežic in hrvaškega Samoborja prišli do Karlovca. Tam so prispeli že do 8. ure, kjer so zaradi močnejšega deževja opravili prvi postanek. Po postanku so se odpravili na mejni prehod Meljavac ter tako vstopili v Bosno in Hercegovino. V Veliki Kladuši so se okrepčali ter srečali s tamkajšnjimi lokalnimi predstavniki. Nato so se odpravili proti Cazinu ter v popoldanskih urah prispeli na prvi cilj v Bihaću. Ob spoznavanju lokalnih specialitet so podpisali tudi sporazum o sodelovanju med dvema krajema.

Drugi dan prispeli nazaj na Hrvaško

Naslednje jutro so kolesarji najprej uživali v vožnji ob reki Uni ter se nato dvignili na najvišjo točko Bihaća in uživali ob pogledih na lepote Bosne. Pot so nadaljevali preko Drvarja, vse do Knina na Hrvaškem, kjer je bil predviden drugi počitek.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece)

Tretji dan prispeli na Murter

Tretji dan so se kolesarji na pot podali že zelo zgodaj, saj so že v jutranjih urah začutili vroč dalmatinski zrak. Ob 14. uri so prispeli na otok Murter, kjer jih je pričakala množica slovenskih turistov in lokalnih navdušencev. S tem se je pot končala, ne pa tudi projekt "Kolesarim, da pomagam". Kolesarji bodo za mlade športne upe kolesarili tudi v soboto, 8. julija.2023, na tradicionalnem kolesarskem maratonu prijateljstva Pišece - Kumrovec. V soboto se bo tako končal tudi mednarodni mesec športa. "Celotna ekipa bi se rada zahvalila vsem za pomoč pri izvedbi prireditve," so zapisali v sporočilu.

brežice
badminton klub pišece
kolesarstvo

Pridružite se nam

Poglejte tudi