Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
06.12.2022
15:54
Badmintonisti iz Pišec na dveh turnirjih
Foto: Badminton klub Pišece
Od četrtka do nedelje je v Medvodah potekal badmintonski turnir, 13. Youth cup Medvode 2022, na katerem je nastopilo več kot 200 igralk in igralcev iz 17 držav.

Badmintonisti iz Pišec na dveh turnirjih

Medvode

Najboljšo igro je pokazal Jan Hotko, ki je v kategoriji do 11 let moral priznati v skupinskem delu premoč Matku Knezoviču iz Hrvaške in Jonasu Voglu iz Avstrije s tesnim rezultatom 1:2. Kasnejša prepričljiva zmaga proti Gabru Majc ga je na koncu popeljala do 11.mesta. Dobro predstavo je imela tudi Laura Gerjevič Mataln, ki je v prvem krogu slavila proti Leni Brkić iz Srbije v drugi tekmi pa morala priznati premoč hrvaški prvakinji Maji Pranić. Solidno predstavo so pokazali tudi Mihael Škof, ki je izgubil proti Romunu Matej Pandele ter Anej Sušin, Nej Bizjan in Mark Matjašič, ki so imeli zelo težki razpored v skupinskem delu.

Ljubljana

V soboto pa je v športnem centru Dolgi most potekal tretji letošnji ADA badminton turnir, na katerem je nastopilo 250 igralk in igralcev iz šestih držav. Najboljše se je odrezal Dejan Mikuš, ki je osvojil skupno 5. mesto v kategoriji MSD. Ostali trije Dejan Ščuri, Matej Ogorevc in Bojan Hotko so obstali že v skupinskem delu. Nadlednji krog ADA lige bo konec meseca januarja v Brežicah.

Do konca leta še trije turnirji

Do konca leta čakajo člane Badminton kluba Pišece še trije turnirji.  Že naslednjo soboto se bodo pomerili v Ljubljani na državnem prvenstvu do 13 let. Potem sledi še državno prvenstvo do 11 let ter v četrtek, 22. decembra 2022, ob 16. uri turnir za pokal Dedka Mraza v športni dvorani Pišece.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

krško
badminton klub pišece
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam