Skip to main content
V Posavju 11.7° C Nedelja, 28. 2024
19.04.2023
09:47
Člani Badminton kluba Pišece so v minulem vikendu sodelovali na dveh turnirjih na Hrvaškem.

Članski turnir v Varaždinu

V soboto je v Varaždinupotekal 6.krog mednarodne ADA badmintonske lige, na katerem so nastopili člani Badminton kluba Pišece. Toni Hotko je v kategoriji moški posamezno A stopil na najvišjo stopničko ter tako dokazal trenerjevo dejstvo, če bi igral vse turnirje lige, da bi bil na skupni lestvici zelo visoko - če ne celo najvišje. V finalu je premagal prvega igralca na lestvici Petra Skubica BK Bit Ljubljana. Tretje mesto je osvojil član BK Pišece, mladi badmintonski up Gašper Skubic. "Da se delo v klubu in treningi poznajo tudi na rezultatu pa je dokazal Bojan Hotko, ki se konstantno iz turnirjev domov vrača z medaljami," pravijo v BK Pišece.

Hotko je tokrat izgubil v finalu kategorije moški posanezno D, a kljub temu osvojil odlično drugo mesto. Tudi mlada badmintonistka Patricija Geč je pokazala svoj napredek a ji je za stopničke zmanjkala tudi sreča. Na koncu je osvojila peto mesto. Matej Ogorevc je obstal že v skupinskem delu. ADA liga ima sedaj mesečni počitek do finala, ki bo v soboto, 27. maja 23 v Opatiji.

Mladinski turnir v Zagrebu

V nedeljo je v Zagrebu potekal 4. mladinski turnir serije Zagrebačka liga, na katerem je odlično nastopil igralec Mihael Škof Vrabec, ki na ligi sicer zastopa hrvaški klub BK Medvedgrad. V zelo številčni konkurenci in izenačeni konkurenci je osvojil drugo mesto.

V naslednjem vikendu bodo člani v zasedbi Alen Mijatovič, Gregor Božič, Dejan Ščuri, Bojan Hotko, Ivan Hotko ter Aljaž Ogorevc igrali na 2. AB turnirju Badminton zveze Slovenije na Mirni, medtem ko veliko število otrok potuje v Lendavo, na tekmovanje za Srebrno žogico Lendave.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Brežice):

badminton klub pišece
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi