Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
07.03.2023
07:36
Badminonisti iz Pišec na turnirju v Sarajevu
Foto: Badminton klub Pišece
Badmintonska karavana ADA badmintonske lige se je minuli vikend mudila v glavnem mestu Bosne in Hercegovine na 5. krogu lige.

Badmintonisti na turnirju v Sarajevu

SARAJEVO Turnirja se je udeležilo 200 igralcev iz Srbije, Danske, BiH, Hrvaške, Nemčije in Slovenije. Badminton klub Pišece je zastopalo pet članov, med njimi tudi novinec Gašper Skubic, ki je v kategoriji moški posamezno A osvojil 2. mesto. V tej kategoriji sta bila prijavljen tudi Toni Hotko in Tadej Škof, ki pa sta zaradi lažjih poškodb morala turnir posameznikov odpovedati. Sta pa oba odlično nastopila v dopaldanskih igrah dvojic. Toni Hotko in Tine Albreht sta kljub suverenih igrah v skupinskem delu morala priznati premoč v finalu, medtem ko je svojo prvo medaljo na ADA turnirjih za klub iz Pišec osvojil tudi Goran Škerl, v dvojicah skupaj s Tadej Škofom. Dobro predstavo je pokazala tudi Patricija Geč v igri posameznic.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

Sodelovanje Doboja in Brežic

"Da je šport povezovalen in združuje dobre ideje pa so na nedeljskem sestanku potrdili tudi predstavniki dveh klubov, ki so sestavili plan sodelovanja. BK Pišece in BK Sentini Doboj sta namreč sklenila dogovor o sedelovanju tako na športnem kot tudi turistično - gospodarskem del," so sporočili iz Badminton kluba Pišece. Še pred poletjem bo številčna ekipa iz Pišec obiskala Doboj kjer bo strokovna trenerska ekipa naredila predstavitveni trenerski plan, s seboj bodo odnesli tudi nekaj športne badmintonske opreme, ki jo bodo donirali otrokom iz Doboja za boljši in hitrejši razvoj.

Skupaj z ekipo športnikov bodo v Doboj odpotovali tudi brežiški gospodarstveniki in turistični delavci. Že naslednji vikend bodo člani Badminton kluba Pišece aktivni v Slovenski badmintonski ligi, saj bo v Brežicah potekala celotna liga.

badminton klub pišece
pišece
brežice

Pridružite se nam