Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
26.04.2023
08:15
Badmintonisti iz Pišec so bili znova zelo aktivni
Foto: BK Pišece
V soboto in nedeljo je v Lendavi potekal dvodnevni mednarodni turnir v badmintonu, na katerem je nastopilo 100 igralk in igralcev iz Hrvaške, Češke in Slovenije.

Badmintonisti iz Pišec so bili znova zelo aktivni

Lendava

Badminton klub Pišece je zastopalo sedem otrok in se domov vrnila z eno srebrno medaljo in kopico novih izkušenj. Jan Hotko in Tin Radovanović BK Medvedgrad sta osvojila drugo mesto v kategoriji fantovskih dvojic do 13 let. Nej Bizjan in Evian Wolf BK Mladost Lendava sta v četrtfinalni tekmi za las izgubila ter tako osvojila skupno peto mesto v kategoriji fantje dvojice do 15 let. Prav tako peto mesto je v kategoriji fantov posamezno do 13 let osvojil Jan Hotko.

Patrik Kelher Povšič in Žan Matjašič sta v kategoriji fantje posamezno do 13 let slavila eno zmago v skupinskem delu, medtem ko so Lovro Barlič, Anej Sušin, Nej Bizjan in Mark Matjašič v kategoriji fantje posamezno imeli težke nasprotnike ter izgubili svoje tekme v skupinskem delu.

Mirna

V soboto je na Mirni potekal 1. BZS AB turnir sezone na katerem je nastopilo pet igralcev iz Pišec. Alen Mijatovič in Gregor Božic sta se poslovila v četrtfinalu, kar je na koncu zadostovalo za 5. mesto in njuno najvišje uvrstitev na B BZS turnirju v karieri. Dejan Ščuri, Matej Ogorevc in Bojan Hotko so obstali v skupinskem delu, a kljub temu osvojili solidno uvrstitev ter se tako dvignili na slovenski jakostni lestvici.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

Prvi del sezone se počasi zaključuje

Prvi del sezone se počasi zaključuje, ostaja pa še nekaj zanimivih turnirjev. Od 5 do 7. maja v St. Poldnu v Avstriji poteka seniorsko prvenstvo Avstrije, na katerem bo nastopil Tadej Škof v kategoriji posameznikov do 45 let. Prvenstva se bo udeležilo rekordno število igtalcev iz kar 15 držav. Nato bo 13. maja številčna ekipa nastopila v Splitu, del ekipe pa na turnirju v Izoli. Ta vikend bo v Ljubljani potekal mednarodni otroški turnir. Konec maja bo v Opatiji potekal zaključni turnir lige ADA, na katerem bo sodelovala številčna ekipa.

Še pred začetkom poletnih počitnic bo turnir v Zadru in v začetku junija turnir dvojic v dvorani OŠ Pišece. Pika na i pa za celotno regijo pomeni turnir na otoku Murter na Hrvaškem, ki ga organizira Badminton klub Pišece. Letos bo pred začetkom počitnic zelo pestro tudi v Pišecah in okolici, saj pripravljajo 1. mednarodni aktivni mesec športa. 

Badminton klub Pišece

badminton klub pišece
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice