Skip to main content
V Posavju 7.1° C Četrtek, 25. 2024
13.09.2022
08:38
V minulem vikendu so bili člani Badminton kluba Pišece zelo aktivni.

Badmintonisti so imeli živahen vikend

Zgornja Kungota

V soboto je v Zgornji Kungoti potekal 2. letošnji AB BZS turnir za slovensko jakostno lestvico. Na turnirju je od Pišečanov nastopil zgolj Gregor Božič, ki je osvojil odlično 5. mesto na B turnirju ter se s tem vrnil med najboljših 50 v Sloveniji na jakostni lestvici. Toni in Tadej sta bila odsotna zaradi poroke dveh klubskih igralcev. Namreč Matija Hranilović in Petra Oreč, sedaj Hranilović, sta si prav v soboto rekla skupni da. Oba že več let branita barvo BK Pišec in na to sta zelo ponosna.

Dobova in Globoko

Člani so bili aktivni tudi v Dobovi, kjer so v soboto potekale igre zaposlenih in na katerem so se zaposleni prvič pomerili tudi v igranju badmintona. V nedeljo je na mivki v Globokem potekal 2.air badminton turnir na katerem je nastopilo lepo število igralk in igralcev, žal v večini iz Posavja in z druge strani državne meje. Tekmovali so zgolj v igri posameznikov, v kateri je zmagal Bojan Hotko. 

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

Aktivnosti do konca leta 2022

Člani Badminton kluba Pišece imajo v načrtu več aktivnosti, ki bi jih radi izpeljali do konca leta 2022. Zelo aktivno so se vključili v projekt Slovenija igra badminton, ki poteka meseca septembra po celotni Sloveniji. Aktivnosti v času Evropskega tedna mobilnosti tudi ne bo manjkalo. Na praznik slovenskega športa 23. septembra pripravljajo kopico aktivnosti tako v dvorani kot izven nje.

Kolesarski vzpon

V soboto, 24. septembra, vabijo na 2. težavnostni kolesarski vzpon do najvišje asfaltirane točke v občini s štartom ob 9. uri izpred picerije Petrišič v Pišecah. Več prireditev pripravljajo tudi v mesecu oktobru v počastitev praznika Občine Brežice. Začeli bodo z brezplačno vadbo za starejše občanke in občane, nadaljevali pa s pohodi na najvišji vrh občine Veliki Špiček.

Praznuj z nami

Na osrednji prireditvi Praznuj z nami se bodo 15. oktobra na turnirju pomerili najboljše mlade igralke in igralci iz Slovenije in Hrvaške. To bodo prav posebne igre brez meja med društvi celotne regije z večerno zabavo, veliko smeha in žive glasbe.

Finalni dan slovenske badmintonske igre

Za konec aktivnosti v letu 2022 pa so od Badmintonske zveze Slovenije prejeli organizacijo finalnega dneva slovenske badmintonske lige, ki bo v soboto, 12. novembra, v Brežicah in na katerem pripravljajo prav posebni zaključek. Večina prireditev poteka v sklopu praznovanj ob 20-letnem uspešnem delovanju kluba. Moto malega kluba z velikim srcem do športa pa ostaja "Preprosto najboljši".

badminton klub pišece
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja