Skip to main content
V Posavju 8.6° C Sobota, 27. 2024
22.08.2023
11:11
Badmintonski festival v Pišecah
Foto: Badminton klub Pišece
Med 14. in 19. avgustom 2023 je v Pišecah potekal mednarodni otroški badmintonski festival in hkrati za nekatere igralce tudi pripravljalni del pred septembrskim nadaljevanjem sezone.

Badmintonski festival v Pišecah

PIŠECE Na festivalu so nastopili gostje iz Zagreba, Velike Gorice, Novske in Beograda, ki so celoten teden svoj domači kraj in dvorano zamenjali za Pišece oziroma dvorano OŠ Maksa Pleteršnika Pišece. Festivala se je udeležilo tudi lepo število otrok iz brežiške občine, žal pa so zaradi prostorske stiske morali ob večerih v domače postelje, medtem ko so gostje uživali v gostoljublju domačinov.

Čez celoten teden so otroci spoznavali šport, domačo kulinariko in turistične znamenitosti kraja, med ostalim so v Sromljah sami pripravljali večerjo, obiskali najvišji vrh občine Brežice Veliki Špiček, se poskusili v raznih spretnih igrah ter pridno trenirali badminton v športni dvorani Pišece. Definitivno so takšna druženja oziroma festivali veliki promotor tako za klub, kraj in tudi za promocijo športnega turizma občine Brežice. Da je bil teden zelo uspešen in odlično izpeljan, so potrdili vsi gostje ter v en glas zatrdili, da se naslednjo leto vrnejo v Pišece.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

Klub ob tem poudarja, da gre velika zahvala za izvedbo takšnega festivala OŠ Maksa Pleteršnika Pišece, Krajevni skupnosti Pišece in občini Brežice za podporo pri projektu. Pišečki otroci so pa v nedeljo, 20. avgusta, že odpotovali na priprave v Revne na Koroškem kjer bodo skupaj z ekipami iz Mengša, Zagreba, Koprivnice in Karizme iz Ravn šest dni pilili formo pred nadaljevanjem prvenstva. Že naslednji vikend čaka mlade igralce veliki mednarodni turnir na Mirni ter sredi meseca še večji mednarodni turnir v Zagrebu, kjer pričakujejo rekordno število otrok iz kar 12 držav. Tudi številčna članska ekipa je ta teden začela z pripravami za nadaljevanje sezone.

Članski koledar je prav tako zelo natrpan, saj že v sredini meseca septembra člani potujejo na 1. krog ADA lige v Zagreb naslednji dan oziroma v nedeljo, 17. septembra, pa bo v Globokem na mivki potekal 3. AIR badminton Slovenia international v organizaciji BZS in BK Pišece.

Badminton klub Pišece

badminton klub pišece
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja